15-åringer spiller landskamp i kveld

To lovende 15-åringer fra Liverpool er med i troppen når England U16 møter Skottland i kveld. Kampene mot Newcastle og Sheffield United ikke med på sendeplanen til BSkyB.

I kveld skal to av Liverpools mest lovende akademi-spillere i aksjon på Kit Kat Crescent stadion i York, når England U16 er vertskap for Skottland i det som er en ren gruppefinale i den såkalte Victory Shield-turneringen. Det dreier seg om 15-åringene Sean Highdale og James Ellison.

Highdale og Ellison er trolig to relativt ubeskrevne blad for den menige Liverpool-supporter i Skandinavia. Vi foretar derfor en kort presentasjon av duoen i forbindelse med kveldens kamp. En kamp som for øvrig er utsolgt. Det ventes mer enn 6000 tilskuere på stadion, og kampen går også live på Sky Sports. Kampstart er klokken 21.05.

Sean Highdale – midtbanespiller, født 4.mars 1991 – 1 landskamp for England U16
En knallhard taklingsspiller, som river opp motstanderens spill på midtbanen. Highdale debuterte for England U16 mot Nord-Irland tidligere i Victory Shield. En spiller som liker å være involvert og sette sitt preg på spillet.

James Ellison – spiss, født 25.oktober 1991 – Ingen landskamper for England U16
Ellison ble kalt inn i troppen til kveldens kamp i siste liten, og dette er første gang han har blitt kalt inn til landslagsspill. 15-åringen er en kvikk og rask spiss, med hurtigheten som en av sine fremste egenskaper. Han trives best som midtspiss.

Newcastle-kampen vraket av Sky
Liverpools bortekamp mot Newcastle lørdag 10.februar kommer ikke til å bli vist på noen av BskyB sine kanaler. Trolig fordi kampen står i fare for å bli utsatt dersom Newcastle må ut i omkamp i 4.runde i FA-cupen. En slik omkamp ville måtte legges til denne helgen på grunn av ”skjærenes” engasjement i UEFA-cupen.

Heller ikke Liverpools hjemmekamp mot Sheffield United lørdag 24.februar kommer til å bli vist på Sky. Denne kan bli utsatt om Liverpool skulle spille seg frem til finalen i ligacupen, som er terminfestet til 25.februar.

Om disse to kampene skulle gå av stabelen som terminfestet, er det selvfølgelig en mulighet for at de blir plukket ut som lørdagskamper av Canal+.