18-mannstropp landet i Kiev

Rafael Benítez har tatt med 18 spillere til morgendagens kamp mot Maccabi Haifa i Kiev. Agger og Hyypiä eneste midtstoppere.

Liverpool har ankommet Kiev med 18 spillere til Champions League-kvalifiseringen mot israelske Maccabi Haifa i morgen. Den skadede duoen Jamie Carragher og John Arne Riise var naturlig nok fraværende, men Xabi Alonso, Luis Garcia, Steve Finnan og Stephen Warnock er inkludert.

Tropp: Reina, Dudek, Finnan, Kromkamp, Warnock, Hyypiä, Agger, Aurelio, Zenden, Alonso, Gerrard, Sissoko, Pennant, González, Luis Garcia, Bellamy, Fowler, Crouch.

Verdt å merke seg er at Benítez kun har med to midtstoppere – Sami Hyypiä og Daniel Agger.  Gabriel Paletta er altså ikke med til Kiev. Dermed går det mot Agger og Hyypiä i midtforsvaret. Enten Steven Warnock eller Fabio Aurelio får trolig venstrebackplassen.

- Vi må klare oss med de spillerne vi har. Vi har mange flere muligheter nå, og troppen er sterkere. Vi har ingen andre skadebekymringer, uttaler Benítez.

Liverpool har 2-1 å gå på etter første kamp på Anfield, og Benítez er ikke i tvil om hva returoppgjøret betyr.
- Vi vet hvor viktig denne kampen er økonomisk, for vår selvtillit, for klubben og for fansen.

- Vi har et par skadede spillere, men vi kan håndtere det. Daniel Agger har gjort det veldig bra i de kampene han har spilt denne sesongen. Jeg kjøpte ham fordi jeg vet hvor god han er. Jeg har stor tro på ham.

- Vi vet at resultatet på lørdag kunne ha vært bedre, men dette er en annerledes kamp. Vi er her for å vinne. Haifa er et godt lag med en god manager og gode spillere, men vi vet hva denne kampen betyr for klubben vår. Jeg er sikker på at vi får det riktige resultatet.

Benítez fikk også spørsmål fra israelske journalister om hvorfor Liverpool ikke ønsket å spille i Israel.
- Jeg tenker bare på fotball. Det var UEFAs avgjørelse. Det der derfor vi er her.

Flyet ble 90 minutter forsinket ved avreise fra Liverpool John Lennon Airport, men laget er likevel i godt humør ved ankomst Ukraina. Benítez avviser at forsinkelsen har påvirket spillerne.
- Vi må forandre på noen ting grunnet forsinkelsen. Vi trenger tid til hvile, men det vil ikke få noen alvorlige følger for forberedelsene våre. Spillerne bør være ok, sier Benítez.

Liverpool skal i kveld trene på kamparenaen Valery Lobanovskiy stadion.