Ærlig talt, Jamie Carragher

Les hva vise-kapteinen tenker om ting og tang. Gary Neville straffet for provoserende feiring. Ti Liverpool-supportere arrestert.

Jamie Carragher er en av fotballverdenens ærligste spillere på banen - og han er blant fotballverdenens ærligste spillere utenfor banen.

I et intervju med Liverpool Football Clubs offisielle hjemmesider, forteller han blant annet at han ikke er helt sikker på om han liker å spille fotball ...

- For å være ærlig, så spekulerer jeg faktisk på det selv av og til. Det jeg liker best, er jo å sitte i garderoben og vite at vi har vunnet. Men når jeg spiller og vi leder kamper, kan jeg knapt vente på sluttsignalet, sier supporter-favoritten.

Når det gjelder akkurat denne populariteten, tror Carra at det skyldes at han er en lokal gutt.

- Lokale spillere er enten elsket eller hatet, se bare på reaksjonene rundt Robbie Fowler og Steven Gerrard, sier stopperen, som samtidig innrømmer at han syntes han fikk litt for lite ros i den tida da han spilte sideback.

Tidligere i dag passet vise-kapteinen derfor på å gi skikkelig ros til det som kanskje er stallens mest undervurderte spiller i dag, høyreback Steve Finnan.

Samtidig som han trekker fram den lokale tilknytningen som en årsak til populariteten, må Carragher også ha forstått hvor stor pris supporterne setter på hans oppofrende spillestil.

Når han blir bedt om å si noe om det å gi 100% innsats, starter han enkelt og greit svaret slik:
- Det er jo det det er meningen at du skal gjøre.

Når det er sagt, kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at det ikke er noen annen supporter-sang han setter større pris på enn «Yellow Submarine»-inspirerte «We all dream of a team of Carraghers».

- Jeg håper den sangen forfølger meg resten av karrieren, kommenterer han.

I intervjuet skamroser han for øvrig både de utenlandske spillerne og lagets utenlandske manager, som han mener har glidd godt inn i miljøet.

De eneste bekymringene hans, forteller han åpent, er at farten hans ikke helt holder mål mot Arsenals Thierry Henry.

Dessuten er han ikke helt sikker på hvordan han skal te seg når han må steppe inn som kaptein ...

Gary Neville bøtelagt
Da Rio Ferdinand scoret vinnermålet for Manchester United mot Liverpool rett før slutt i kampen på Old Trafford i forrige måned, sprang Gary Neville rett bort til Liverpools supportere for å feire foran dem.

Ifølge Det engelske fotballforbundet (FA) var dette feil valg, og Manchester United-kapteinen er nå blitt ilagt en advarsel og bot på 5000 pund (nesten 60 000 kr.).

Reaksjonene fra Old Trafford har vært sterke. Hovedpersonen selv kan ikke forstå hvorfor han blir straffet.

- Framtidas fotballspillere må tydeligvis opptre som roboter uten følelser og engasjement, sier Neville til klubbens egne hjemmesider.

Ti Liverpool-supportere arrestert
Portugisisk politi opplyser til nyhetbyrået Reuters at ti Liverpool-supportere er arrestert på grunn av mistanke om bruk av falske penger.

De røde møter som kjent Benfica til Champions League-kamp klokka 20.45. Liverpool.no følger kamper direkte, og blir i tillegg sendt på TV3.

Hvis du ikke er i nærheten av større skjermer enn mobiltelefon-displayet rundt den tida, anbefaler vi vår SMS-tjeneste.