Agger erstatter Carragher

Liverpool Echo forventer at Daniel Agger erstatter suspenderte Jamie Carragher mot Manch City. Spillerne merker kjøret etter 46 kamper hittil. Stuart Pearce lengter etter borteseier.

Daniel Agger ser ut til å få en ny sjanse til å imponere The Kop på søndag ettersom Jamie Carragher er suspendert, skriver Liverpool Echo. Den danske midtstopperen har kun spilt mot Birmingham siden £5,5M-overgangen fra Brøndby i januar.

Han er nå klar til å fylle tomrommet mot mannskapet til Stuart Pearce. De røde ønsker å slå tilbake etter et skuffende tap mot Benfica i midtuka.

Agger, som er restituert etter en liten skade, har trent normalt denne uken og det forventes at han blir Sami Hyypiäs partner i midtforsvaret på søndag. Carragher må stå over fordi han pådro seg sitt femte gule kort i engelsk liga/cup mot Manchester United sist lørdag.

Ellers må Rafael Benítez forsøke å løse lagets måltørke uten Robbie Fowler mot City. Da ”Gud” forlot manchester City til fordel or Liverpool ble klubbene enig om at spilleren ikke skulle benyttes i dette oppgjøret.

Det betyr sannsynligvis at Peter Crouch og Fernando Morientes vil utgjøre angrepsduoen. Steven Gerrard vil også returnere til startoppstillingen. Kapteinen ble ikke risikert i 80 minutter mot Benfica grunnet føling med en lårskade.

Momo Sissokos øyeskade fører til at Rafael Benítez’ valgmuligheter på sentral midtbane begrenses. Gerrard, Didi hamann og Xabi Alonso må nå dele på arbeidsmengden sentralt på midtbanen for resten av sesongen.

Sissokos situasjon er bedret, men det vil ikke bli klart før mot slutten av neste uke hvor alvorlig øyeskaden er.

Spillerne merker kjøret
Rafael Benítez innrømmer at spillerne begynner å vise tegn til tretthet. Tirsdagens kamp mot Benfica var lagets 46 obligatoriske kamp for sesongen og skal spille minst 15 og maks 23 til før sesongen er over.
- Det er umulig for et lag å spille i et høyt tempo hel tiden, uttaler Benítez.
Fra Chelsea-kampen 5. februar har Liverpool terminfestet 11 kamper på 39 dager, inkludert den omberammede kampen mot Fulham.
- Det er vanskelig for oss å spille på samme måte etter å ha hatt så mange kamper allerede denne sesongen. Hvis man spiller hele tiden, betyr det at vi er involvert i alt. Vi er fremdeles med i tre turneringer. Jeg vil heller det enn å spille én kamp i uken, noe som betyr at vi kun har én ting å spille for.

Pearce lengter etter borteseier
Manchester City har kun plukket fire poeng på sine ni siste bortekamper i Premier League. Selv om de blå fra Manchester kun ligger fire poeng bak de seks beste, så vet Pearce at syv av de 12 siste kamepne er på fremmed gress.
- Det skal bare et par seirer på rad til så har plutselig et lag midt på tabellen tatt steget opp i kampen om en plass i Europa, sier Pearce.
- Hver uke i det siste ser det ut til at vi vinner én kamp og begynner åse oppover tabellen, bare for å tape den neste og begynne å se nedover tabellen igjen. Vi trenger å få en sier på våre resier, som vil gi oss sjansen til å følge opp på hjemmebane.

Manchester City har kun vunnet én gang på de siste 16 visittene på Anfield. Danny Mills og Ten Thatcher kan bli tilgjengelige igjen etter å ha kommet gjennom reservelagskamp mot Blackburn, men Trevor Sinclair er tvilsom med en lyskeskade. Andy cole, Claudio Reyna og Nedum Onuoha er uaktuelle.


Dermot Gallagher skal dømme Liverpool-Manchester City i det tv-sendte oppgjøret med avspark søndag kl. 13.15.