Agger - Hyypiäs erstatter?

Rafael Benitez måtte ha et cover for Jamie Carragher og Sami Hyypiä, men på sikt kan danske Daniel Agger bli den store finnens erstatter.

Engelsk presse gjør i dag et stort poeng av at Daniel Agger snakket så lavt under gårsdagens pressekonferanse på Melwood at man knapt hørte hva han sa. Den mumlende dansken beskrev imidlertid seg selv som en rolig fyr, men sier at han skifter fullstendig personlighet når han entrer en fotballbane.

- Jeg er en ganske avslappet type, men på banen antar jeg at jeg har den samme mentaliteten som mine engelske kolleger. Jeg ønsker å vinne, og ikke bare i kamp, men på trening også.  Jeg er en stille person, men når jeg kommer ut på en fotballbane forandres jeg fullstendig. På banen er jeg veldig aggressiv. Jeg tror det er noe jeg har i blodet, sier dansken.

- Jeg har trent i halvannen måned nå etter kneskaden jeg pådro meg i september, men det har vært nesten bare løpetrening, og det blir ikke det samme som fotballtrening. Jeg er langt fra å være i kampform, og det er vanskelig å si noe om når jeg vil være klar for kamp her. Jeg må trene litt først, for å se hvordan kroppen reagerer, sier Agger til klubbens offisielle webside i dag.

- Premier League er en tøff liga, der tempoet i kampene er høyt. Jeg har spilt fire landskamper for Danmark, så jeg har litt erfaring fra dette nivået. På landslaget er det hard konkurranse om plassene, og det vil være det samme her i Liverpool. Nøkkelen til suksess vil ligge i hardt arbeid, mener Liverpools nye stopper.

For to år siden slet 21-åringen fortsatt skolebenken i Danmark. Nå er han med ett blitt Liverpools dyreste forsvarsspiller gjennom tidene. Etter å ha blitt kåret til ”Årets talent” i Danmark både i 2004 og 2005 er han nå klar for nye utfordringer.

- Jeg er litt overrasket over hvor fort ting har skjedd nå, men det tror jeg også andre rundt meg er. For to år siden brukte jeg mesteparten av tiden min på studier, men jeg trente nesten hver dag. Første gangen jeg spilte for Danmark sa folk at jeg var ung og urutinert, men jeg lærte fort med landslaget, og nå håper jeg å lære like raskt her. Jeg vil lære så lenge jeg lever, og i Liverpool vil jeg lære både av mine medspillere og av trenerne.

- Jeg spilte for Brøndbys andrelag og gikk på skole frem til jeg var 19. Jeg er vel en spiller som har utviklet meg litt sent. Kanskje er det skolens feil, undres Agger.

- Jeg er klar over at min landsmann Jan Mølby var i Liverpool, og vet han var en meget god spiller og en stor helt her. Kan jeg oppnå noe i nærheten av det han oppnådde her, vil jeg bli glad, avslutter dansken.

Hyypiäs erstatter?
Manager Rafael Benitez har stor tro på sitt nye kjøp, og anser trolig Agger som Sami Hyypiäs erstatter på sikt.

- Vi har lett lenge over hele verden etter en ny midstopper. Daniel Agger har de kvalitetene vi har sett etter. Han er god med ballen, og god til å posisjonere seg. Han har et godt venstrebein, og han vil gi oss flere valgmuligheter, noe jeg hele tiden har sagt at vi trenger. Vi trenger ulike typer spillere, som vi kan bruke i ulike typer kamper. Daniel har allerede internasjonal erfaring, og vil ha en stor fremtid foran seg. Han er en spillertype som jeg liker, skryter spanjolen.

- Som 21-åring kan han trene og jobbe sammen med Sami og Jamie, og han kan lære mye. Det vil være fantastisk å ha disse to store spillerne til å hjelpe han fremover. Han vil bli en av de beste midtstopperne i England i fremtiden, det er jeg sikker på,  synser manageren.

- Vi trenger gode spillere for å vinne trofeer. Det er vanskelig å finne dem før de er i 20-årsalderen, men det er hva vi må prøve å gjøre. Vi har et godt lag, og kjøper vi unge spillere kan vi gi dem tid til å lære, forklarer han.

- En 28-åring vil koste deg masse penger, mens en ungdom som Daniel kan bli Liverpools nye midtstopper for de neste 10 årene. Vi kan spare store summer på denne investeringen i fremtiden.

Benitez innrømmer at FA-cupkampen mot Luton sist helg bekreftet at klubben trengte en midtstopper til.

- Kampen viste oss at noen av våre forsvarere var litt trøtte, og med så høyt tempo i kampen ble det vanskelig for dem å holde tritt. Det var et bevis for at vi måtte ha flere midtstoppere i troppen, avslutter manageren.