Agger om sine fremtidsplaner

Vår danske nykommer, Daniel Agger, forteller om seg selv og sine fremtidsplaner. Bordeaux vant i går og er klar til å møte de røde.

Daniel Agger ankom Anfield i januar, og har etter å ha ristet av seg en serie skader, tatt publikum med storm. En suser som sikre alle poengene mot West Ham har gitt ham drahjelp, men gode prestasjoner og flere banens beste titler på få uker har gitt ham mer spilletid enn forventet. En skade i landskamp i midtuken satte han utenfor gårsdagens oppgjør. Et brudd i høyrearmen gjør at han heller ikke kan spille onsdagens Champions League oppgjør i Frankrike.  Midtstopperen har de fleste egenskapene som skal til for å lykkes i den røde trøya. Utenfor banen beskriver han seg som en rolig og avslappet person og interesse for fotball i det hele tatt.

Til Daily Mail sier han at han fortsatt er den samme rolige, private personen som da han bodde hjemme i Danmark. Han ønsker ikke å forandre på det. Agger sier videre:
- Jeg elsker å spille og jeg liker å være i Liverpool. Men jeg setter ikke så stor pris på alt oppstyret som følger med. Jeg vet det kanskje lyder merkelig, men jeg har ikke noe virkelig interesse for fotball bortsett fra det å spille.

- Når karrieren min er over kommer jeg til å snu ryggen til spillet. Jeg har allerede planer. Alt jeg kan si er at det ikke involverer fotball. Slik er min karakter. Det er likevel stor forskjell på å ha et avslappet forhold til fotball utenfor og på banen. Det skjer noe med meg når jeg snører på meg fotballskoene. Jeg blir rett og slett en annen person. Det er som å slå av og på en bryter.

Mange har allerede sammenlignet ham med legender som Alan Hansen og Mark Lawrenson. Daniel føler ikke han har gjort nok til å fortjene en slik ære.
- Jeg har bare vært her i fem minutter og må prestere mye mer før noe kan trekke frem slike sammenligninger. Fortsatt har jeg en lang vei og gå. Jeg har imidlertid store ambisjoner. Jeg liker bare ikke å snakke om dem.

Bordeaux slo Monaco
Craig Bellamys første ligamål var en av få lyspunkter på Anfield i går. Første poengtap på eget gress denne sesongen, og åtte poeng bak ligatoppen, var ikke etter oppskriften. Til tross for at vi var lengre bak på samme tid i fjor sliter de røde med å komme i gang og har heller ingen dødelig effektivitet på topp. Onsdag venter viktig kamp i Frankrike og om ei uke til skal vi besøke Old Trafford. Det er fortsatt mange muligheter til å rette opp feilskjærene, men frem til jul blir det også denne sesongen å forsøke å hente inn tapt terreng. Akkurat som vi har sett så altfor mange ganger de siste årene.
Onsdagens motstander i Europa vant 1-0 på hjemmebane i går. Bordeaux ligger nå på femteplass på tabellen med 15 poeng fra 9 kamper. Innbytter Edixon Perea scoret sent i andre omgang mot lavt plasserte Monaco.