Agger tar utfordringen

Daniel Agger har gjort sitt første intervju som Liverpool-spiller. Han sier han er klar til å utfordre Hyypiä og Carragher.

Daniel Agger har for første gang snakket om overgangen til Liverpool.

- Dette er perfekt. Å komme til en av de største klubbene i verden er fantastisk. Selv om andre klubber viste interesse for meg, var Liverpool hele tiden mitt førstevalg. Dette er en flott klubb, og det var ikke akkurat vanskelig for Liverpool å overtale meg til å komme hit, sier han til Liverpools offisielle nettsted.

- Jeg vet mye om klubben, og har hørt mye positivt om Liverpool, men det faktum at de vant Champions League i fjor sier i grunnen alt.  Jeg kjenner til spillerne, trenerstaben og supporterne her fra før. Jeg har ikke vært ute på Anfield-matta ennå, men jeg vet alt om Anfield og den fantastiske stemningen på The Kop, legger han til.

- Dette er virkelig spennende, og jeg ser frem til å ta fatt på min karriere her. Jeg gleder meg til min første kamp.

Dansken skjønner imidlertid at han har en tøff kamp foran seg, dersom han skal danke Jamie Carragher eller Sami Hyypiä ut av laget. Men dette er en utfordring som han ser frem til, og han mener at den harde konkurransen om en av midtstopperplassene vil virke positivt på hans spill.

- Jeg møtte spillerne i formiddag, og de virker å være greie karer. Jeg har mye respekt for Jamie og Sami. De er store spillere, men jeg er klar for å kjempe om en plass på laget, sier 21-åringen.

- Selvsagt kan jeg fortsatt bli en bedre spiller på mange områder, og jeg håper å lære mye fra de andre talentfulle spillerne jeg vil ha rundt meg her i Liverpool. Jeg har ikke spilt fotball regelmessig på tre måneder, så jeg må bygge opp fysikken min igjen. Men det blir opp til trenerne å bestemme når jeg kan spille kamp, avslutter midtstopperen som fikk 49 kamper for Brøndby.

Må vente på debuten?
Daniel Aggers agent, Per Steffensen, forventer ikke at hans klient får sin debut mot Tottenham i helgen.

- Nei, det er nok litt for tidlig. Liverpool-ledelsen vet godt at Daniel har gått skadet i lengre tid, og at han mangler litt kondisjon, selv om han ellers er 100% klar for spill. Men jeg er overbevist om at han vil få sin ilddåp rimelig kjapt, sier en selvsikker agent.

Steffensen overvar for øvrig Aggers første trening i Liverpool i dag, sammen med 21-åringens far.