Aller første møte med Reading

Liverpool FC har i løpet av sin 114-årige historie aldri spilt en offisiell kamp mot Reading. Nå møtes klubbene plutselig to ganger i løpet av halvannen uke.

Når Liverpool er vertskap for Reading i ligacupen i morgen kveld er det faktisk aller første gang i historien at de to klubbene møtes. Berkshire-klubben er en av bare 10 av de nåværende ligaklubbene som de røde aldri har spilt offisiell kamp mot. Som om morgendagens ligacupkamp ikke var nok, er det bare halvannen uke til de to klubbene møtes i ligaen på Anfield. Det skjer lørdag 4.november.

Liverpool er for øvrig den klubben som har gått til topps flest ganger i ligacupens historie. Hele 7 ganger har Anfield-klubben kunnet ta med trofeet hjem. Sist gang de røde vant var i 2003. Merseysiderne er også det laget som har vært i flest finaler, med 10.

I fjor tapte Liverpool 2-1 borte mot Crystal Palace i tredje runde i ligacupen.

Bare to spillere i dagens tropp har gjort mer enn ett mål for Liverpool i ligacupen. Det er Robbie Fowler med 27 og Steven Gerrard med 5. Fowler behøver faktisk bare en scoring til for å gå forbi Kenny Dalglish og være den Liverpool-spilleren som har gjort nest flest mål i turneringen gjennom tidene. Ian Rush tar han nok aldri igjen. Waliseren noterte seg for hele 48 ligacupmål. En rekord som trolig blir stående til evig tid.

I dagens førstelagstropp er det flere spillere som kan få sitt aller første bekjentskap med denne turneringen i rød drakt i morgen. Følgende Liverpool-spillere har nemlig aldri deltatt i denne turneringen for de røde før: Daniel Agger, Mark Gonzalez, Fabio Aurelio, Xabi Alonso, Jermaine Pennant, Craig Bellamy, Dirk Kuyt, Momo Sissoko, Jose Reina, Gabriel Paletta og Bolo Zenden.

Før morgendagens match er det for øvrig verdt å merke seg at Liverpool har vunnet ni og spilt uavgjort i en av de ti kampene siden de sist tapte på Anfield mot Benfica i mars i fjor. Ingen hjemlige klubber har beseiret de røde på hjemmebane siden Chelsea vant på Anfield på denne tiden i fjor.