Alonso føler presset

Xabi Alonso føler at forventningene er store til Liverpool denne sesongen. Nå venter han spent på ettermiddagens Champions League-trekning.

Xabi Alonso sier til Liverpool Echo i dag at han føler at det hviler et ekstra press på Liverpool-troppen til å prestere denne sesongen, etter sommerens mange innkjøp. Forventningene er alltid høye i Liverpool, men denne sesongen mener mange at Rafael Benitez har klart å komponere en tropp som kan være med å kjempe om ligatittelen til siste slutt.

- Når du spiller for Liverpool føler du konstant press, fordi folk krever at laget vinner hele tiden. Det forventes at vi skal kjempe i toppen, og det må vi bare takle. Jeg føler at spillerkjøpene i sommer har gjort troppen bedre, sier Alonso i et intervju med Chris Bascombe.

- Hovedsaken er at resultatene ute på banen blir bedre, og at vi lar fotballen snakke for oss. Folk prater om at vi skal ta igjen Chelsea denne sesongen, men vi vet at det uansett blir en vanskelig oppgave. De har et veldig bra lag. Vi har også et godt lag, og det blir en lang sesong. Bare en kamp er spilt for vår del, og vi har tro på at vi skal gjøre de riktige tingene i løpet av sesongen, slik at vi kan være med å kjempe i teten.

- Det er bra for manageren at han nå har så mange spillere å velge i. Ingen kan forvente å starte alle kamper. Ulike spillere passer til ulike systemer, og det er også bra med konkurranse om plassene. Alle spillerne vet at de må prestere om de ønsker å komme på laget.

Med Momo Sissoko ute med kneskade, er det ventet at Alonso vil få med seg Steven Gerrard som sin makker på den sentrale midtbanen mot West Ham på lørdag. Spanjolen håper imidlertid at midtbanekrigeren Sissoko snart er tilbake fra den ubeleilige skaden.

- Vi har ikke vært heldige med skader så langt. Jeg håper Momo snart er tilbake. Han har blitt veldig viktig for oss, og har spilt strålende i de første kampene. Han gir laget balanse, og har forbedret seg mye siden han kom til klubben.

I likhet med alle røde er Alonso spent foran kveldens Champions League-trekning. Selv ønsker han seg en ny tur til hjemlandet Spania, og ser dermed ikke ut til å ha fått med seg at Liverpool ikke kan trekke noen av de tre spanske lagene, ettersom alle er plassert i seedingsnivå 1!