Alonso og Sissoko sliter med småskader

Både Xabi Alonso og Mohamed Sissoko skal ha pådratt seg smeller i ligakampen mot Tottenham, og kjemper nå en kamp mot klokka for å bli klar til oppgjøret mot Galatasaray.

Rafael Benitez kan bli tvunget til å skifte ut hele den sentrale midtbanen til morgendagens viktige Champions League-kamp mot Galatasaray. Både Xabi Alonso og Mohamed Sissoko pådro seg nemlig småskader i ligakampen mot Tottenham i helgen melder Liverpool Daily Post.

Den gode nyheten er imidlertid at det kun skal dreie seg om små slagskader, og Liverpool-manageren har derfor godt håp om at duoen skal rekke kampen.

Liverpool og Galatasaray har møtt hverandre to ganger tidligere. Det skjedde i Champions League i 2001/02-sesongen. Begge kampene endte uavgjort. Den 20.februar 2002 spilte lagene 0-0 på Anfield, mens returen i Tyrkia en uke senere endte 1-1 etter scoringer av Radu Niculescu og Emile Heskey.

Liverpool har ikke vunnet sine fem siste kamper i Champions League, og dersom det ikke blir tre poeng på Anfield i morgen vil dette faktisk være en negativ klubbrekord i antall kamper i CL på rad uten seier. Like bekymringsfullt er det at de røde ikke har klart å gjøre ett eneste mål på disse fem kampene, noe som også føyer seg inn i rekordbøkene i negativ forstand både på klubbnivå og i nasjonal sammenheng. Da er det i det minste oppløftende at motstanderen også sliter med de samme problemene. Galatasaray har nemlig ikke vunnet en eneste av sine seks siste bortekamper i europacupene, og fire av disse er tapt.

Spansk dommer
Dommer i morgendagens kamp på Anfield er Luis Medina Cantalejo fra Spania. 42-åringen fra Sevilla har dømt Liverpool på Anfield en gang tidligere, mot Grazer AK i CL-kvalifiseringen i august 2004. En kamp som Liverpool tapte, og hvor spanjolen presterte å gi samme Grazer-spiller to gule kort uten å vise det røde.

Skal det endelig lykkes for U18?
Liverpool U18 sliter tungt denne sesongen, og har nå spilt seks kamper uten seier. Det gir en klar jumboplass på tabellen i gruppe C. Skal det endelig lykkes i syvende forsøk, når Wolverhampton gjester Kirkby kommende lørdag?

De unge røde må i så fall klare det uten et par nøkkelspillere. Vingen Ben Parsonage falt inn i reklameskiltene mot Bolton i helgen, og måtte forlate banen med en ryggskade etter bare et kvarters spill. Trener John Owens håper imidlertid at den teknisk gode midtbanespilleren skal rekke kampen mot Wolves. To som definitivt ikke rekker kampen er imidlertid Jimmy Ryan og Lee Woodward. Ryan er fire uker unna å være spilleklar etter en båndskade i kneet, mens Woodward sliter med en lyskeskade.