Alonso tilbake etter skade

Alonso spilte 45 minutter mot Egypt. Benítez om sine spanske spilleres sjanser for VM-spill. Eriksson og Gerrard hyller en reflektert hattrickhelt. England har utpekt straffeskyttere.

Xabi Alonso pådro seg en strekk i leggen under trening med det spanske landslaget tidligere i uken, men var friskmeldt til gårsdagens privatlandskamp mot Egypt i Elche. Midtbanespilleren spilte 2.omgang.

Luis Garcia ble byttet inn etter 62 minutter. Pepe Reina var ubenyttet reserve.

Scoring av Raul Gonzalez etter 12 minutter og et flott frisparkmål av Jose Antonio Reyes like etter pause sørget for 2-0-seier til vertene. Mannskapet til Luis Aragones er dermed ubeseiret på 21 kamper. Spanias siste vennskapskamp før VM spilles mot Kroatia i Geneve på onsdag.

Rafael Benítez tror at alle de tre spanske Liverpool-spillerne kan få nøkkelroller for Spania under VM-sluttspillet. Bare Alonso er i utgangspunktet sikret plass i startelleveren, men Benítez utelukker ikke at også Garcia og Reina kan bli viktige for landslaget.

Benítez om Alonso: - Jeg vet at Xabi hadde et problem tidligere i uken, men jeg snakket med folk i Spania. De fortalte meg at nyhetene var gode. Xabi vil være en nøkkelspiller. I formasjonen til Spania spiller Xabi foran forsvaret og kvaliteten på pasningene hans hjelper resten av laget. Mye avhenger av om Spania benytter tre midtbanespillere. I så tilfelle får Xabi den defensive rollen. Han er en av de beste pasningsleggerne i turneringen. Dersom Spania gjør det bra, er jeg sikker på at Xabi vil være en av deres viktigste spillere.

Benítez om Luiz Garcia: - Luis er en matchvinner. Jeg er sikker på at han blir involvert i mange kamper, selv om han starter på benken. Han kan spille i mange posisjoner, noe som er en stor fordel for ham. Han kan spille spiss eller offensiv midtbanespiller, men hans viktigste egenskap er at han er evnen til å score mål og avgjøre kamper. I en cupturnering vil han alltid være en nyttig spiller å ha for treneren.

Benitez om Pepe Reina: - Pepe er uheldig fordi han konkurrerer med to veldig gode keepere i den spanske troppen, Casillas og Canizares. Det er en delen av troppen som er veldig sterk, og det er naturlig at Casillas er førstevalg fordi han har vært i denne posisjonen lenge. Det er vanskelig for Pepe å få spille, men han er på samme nivå som begge disse keeperne. Jeg vet at han vil ha en veldig profesjonell innstilling til turneringen og at han vil være klar dersom han trengs. Etter det som skjedde i FA-cupfinalen, blir han kanskje benyttet hvis en kamp går til straffesparkkonkurranse. Det er mulig. Han har vist hvor god han er i en slik situasjon. Det kan være en stor fordel.


Eriksson og Gerrard hyller Crouch
Peter Crouch lagde sitt første hattrick for England i 6-0-seieren mot Jamaica i går, og landslagssjefen er full av lovvord om ”fyrfårnet”, som trolig får starte mot Paraguay i Englands første VM-kamp.
- Peter Crouch hadde en fantastisk kamp. Han vant nesten alt i lufta og scoret mål. Jeg tror han kommer til å starte på lørdag. Jeg synes han fortjener det, uttaler Sven-Göran Eriksson.
Steven Gerrard var svært fornøyd med Englands uttelling foran mål, og synes Peter Crouch stadig imponerer.
- Avslutningene våre var så kliniske. Peter og Michael spilte så bra, og kommer til å bli den perfekte duo. Det Michael gjør overrasker meg aldri. Han er spiss i verdensklasse, men Peter har forbedret seg hver gang jeg ser ham. Hans ballbehandling har blitt bedre og han har egenskapen til å få med så mange spillere i kampen. De to ser ut til å være på gang. Hvis Wayne ikke blir klar, kan vi i det minste si at vi har Peter til å ta over såfremt han fortsetter å spille slik. I det minste er han bedre til å danse enn til å ta straffespark, avslutter Gerrard.

Reflektert Crouch
Crouch har nå scoret fem mål på syv landskamper, og han håper nå at han har fått vist nok til å fortjene en startplass mot Paraguay.
- Jeg prøvde bare å gjøre inntrykk etter innhoppet mot Ungarn og nå mot Jamaica. Jeg har nytt tiden jeg har hatt med England. Man håper på å gjøre sitt beste ,og jeg har scoret et par mål. Forhåpentligvis har jeg bevist at jeg kan starte og påvirke kampene. Dersom manageren sier at jeg har en sjanse til å starte, så er det stort for meg.


England har utpekt straffeskyttere
Steven Gerrard, Frank Lampard, David Beckham og Michael Owen er allerede utpekt til å ta straffespark for England dersom de må ut i straffesparkkonkurranse i VM. Alle tar straffer regelmessig på klubblagene. Ashley Cole, Owen Hargreaves og John Terry er også mulige eksekutører.
- Dersom vi når finalen, vil vi statistisk sett ha vært igjennom en straffespakkonkurranse. Så selvsagt starter vi med dem som tar straffer på klubblagene, uttaler Sven-Göran Eriksson.  (Research: Einar Kvande)