Alonsos mål tidenes lengste?

Xabi Alonsos mål mot Luton kan være det som er scoret fra lengst avstand i FA-Cupen. Staunton tar over som manager for Irland?

Etter en hektisk FA-Cup helg og en spennende trekning i dag er det ingen tvil om at ”The Magic of the FA-Cup” fortsatt lever hos britene. Helgens mange interessante oppgjør og merkelige resultater er et levende bevis på det. Tall fra BBC viser også at kveldskampen mellom Luton og Liverpool lørdag hadde en såkalt ”peak audience” på 8.4 millioner seere. Det er en økning på 26 % i forhold til forrige sesong. I forhold til 2004/05 var det faktisk bare FA-Cup finalen mellom Manchester United og Arsenal som trakk flere seere.

I dag diskuteres det livlig hvem som har scoret mål i FA-Cupen fra lengst avstand. Bakgrunnen er selvsagt 5-3 målet til midtbanegiganten Xabi Alonso på overtid på Kenilworth Road. Med en fot på midtbanesirkelen på egen banehalvdel skyter han ballen i mål fra 65 yards eller 59,15 meter. Et fantastisk mål, selv om keeper er tatt ut forå  gå i angrep, og muligens også historisk.

Det offisielle svaret fra FA er at der ikke er noe form for offisiell rekordliste for den type mål. På forbundets hjemmeside blir det listet opp et par mål som har blitt scoret fra motsatt banehalvdel, men ingen kan stadfeste om målet til Alonso er rekord eller ei. Ingen er imidlertid i tvil om at målet er det som er scoret fra lengst avstand ”i manns minne”.

Slik er pengefordelingen i FA-Cupen for de som går videre: 3R: £40.000, 4R: £60.000, 5R: £120.000, 6R: £300.000, semifinale: £900.000, vinner: £1M. Lagene mottar £150.00 hver gang de opptrer på TV:

STAUNTON KLAR FOR IRLAND?
Det er ventet at den tidligere Liverpoolspilleren, Steve Staunton, blir annonsert som ny manager for sitt hjemland i løpet av uken. Irland skal ønske seg Sir Bobby Robson ved hans side som mentor de første årene.

Staunton fikk med seg 102 landskamper. 16 av dem som kaptein. Han er i dag assisterende manager under Paul Merson i Walsall.