Alves og Neill blir tilbudt nye kontrakter

Liverpools fremste transfermål til den sårbare høyreback-posisjonen vil bli tilbudt nye kontrakter av sine nåværende klubber om kort tid. Poll dømmer lørdagens Goodison-derby.

Sevilla skal være i ferd med å tilby Daniel Alves en ny langtidskontrakt i et forsøk på å forhindre nye transferfremstøt fra Liverpools side neste sommer. Det er ventet at Rafael Benitez vil følge 23-åringen med argusøyne denne sesongen, etter å ha fått avslått flere bud på den offensive backen i sommer.

Liverpool Echo skriver at det vil være helt umulig for spanjolen å sikre seg brasilianeren allerede i januar, dersom klubben ikke får tilført frisk kapital. Lokalavisen regner det imidlertid som sannsynlig at Rafa vil gjøre nye fremstøt neste sommer.

Samtidig gjør Blackburn akkurat det samme som Sevilla. Der i gården vil man nemlig prøve seg med ett nytt og forbedret kontraktsforslag overfor Lucas Neill, i et forsøk på å forhindre Liverpool å sikre seg høyrebacken under transfervinduet i januar. Australierens kontrakt på Ewood Park går som kjent ut til sommeren, og spilleren står således fritt til å forhandle med andre klubber fra årsskiftet av.

Gjensyn med skandaledommer
Skandaledommeren fra VM i Tyskland, Graham Poll, skal dømme lørdagens Merseyside-derby på Goodison Park. Poll ble som kjent sendt hjem fra VM i skam, etter å ha delt ut tre gule kort i en og samme kamp til kroaten Josip Simunic. Det er verdt å merke seg at Poll delte ut hele to røde og seks gule kort i tilsvarende kamp for bare ni måneder siden. I desember i fjor fikk Everton-duoen Phil Neville og Mikel Arteta marsjordre, da de røde vant 3-1 på Goodison Park.

Den blå halvdelen på Merseyside vil sikkert også huske samme dommer fra tilsvarende kamp på langfredag 2000, da han blåste av kampen mens Everton feiret det de trodde var seiersmålet. Sander Westerveld hadde sendt et utspark i ryggen på Don Hutchison, men Poll blåste av kampen før ballen rakk å rulle over målstreken!

Etter blunderen i VM ble Poll degradert, og måtte finne seg i å lede Colchester – Barnsley i sesongåpningen. Men nå er han altså tilbake i Premier League, og har så langt ledet to kamper på øverste nivå denne sesongen.