Anderson & Co til Istanbul

Rafa Benitez sier at Anderson, Peltier og Guthrie, og ikke minst Jerzy Dudek vil være blant dem som får spille mot Gala. Først vil man imidlertid rette på den dårligste statistikken i England.

Ungdommen får prøve seg
Rafa Benitez hadde ikke mye nytt å komme med på ettermiddagens pressekonferanse, før den korte turen til Wigan i morgen.  Xabi Alonso er med i troppen, og spiller trolig selv om en endelig avgjørelse ikke vil bli tatt før i morgen.  Manageren svarte bekreftende på at Jamie Carragher igjen kunne være et alternativ på midtbanen dersom man ikke risikerer Xabi.  Craig Bellamy har trent for fullt sammen med resten av troppen de to siste dagene, etter sin rettsak i Cardiff, og manageren mente han var både fysisk og psykisk klar til kamp.

Rafa la ikke skjul på at han midt i et hardt spilleprogram vil skifte mye på laget som skal spille mot Galatasaray neste uke, for å avslutte en gruppe C i Champions League hvor alle plassene allerede er avgjort.

- Ja, vil vi bruke andre spillere, samtykket Benitez.  – Vi er videre slik at det er en kamp vi kan nyte, selv om det er klart at vi ønsker å vinne.  Vi ønsker å spille god fotball.  Jeg har snakket med Gary Ablett og det synes klart at Paul Anderson, Lee Peltier og Danny Guthrie (bildet) vil reise.  Vi må sjekke angående noen andre.  Noen unge spillere vil bli med nedover, og noen nye spillere vil få en sjanse.  Jerzy Dudek vil stå i mål.


Et bortemål – verst på øyriket
Straffesparket til Robbie Fowler i åpningskampen mot Sheffield United, er som kjent fortsatt den eneste bortemålet Liverpool har denne sesongen.  Det er på syv forsøk.  Det er ingen andre i det engelske ligasystemet som kun har scoret et mål på fremmed gress.

De andre klubbene som sliter mest på sine reiser finner en også i toppdivisjonen.  West Ham og Charlton har tatt et poeng hver, mens West Ham og Sheffield United har færrest scoringer utenom Liverpool med kun to fulltreffere.  Knivene fra Sheffield har for øvrig tatt seks poeng på sine to nettkjenninger.

Den eneste måten til å få slutt på alle skriveriene om den dårlige borteformen vil være å score mot Wigan i morgen ettermiddag, og aller helst da med seg alle tre poengene tilbake til Merseyside.