Bellamy frykter ny nedtur

Craig Bellamy fikk ingen god debut som kaptein for Wales, med stortap for Slovakia. Nå frykter han ny nedtur mot Kypros. King Kenny blir Stans medhjelper?

Craig Bellamy frykter at dagene da Wales ble regnet som en av Europas dårligste fotballnasjoner er på vei tilbake etter at man tapte hele 5-1 for Slovakia på hjemmebane lørdag. Dommen over den ferske kapteinen og hans mannskap kan fort falle mot Kypros på onsdag. Et Kypros som banket Irland hele 5-2 nå i helgen.

Etter Wales sitt største hjemmetap på 98 år innrømmer Bellamy at lørdagens kamp var et av de verste øyeblikkene i hans karriere.

- Hva har jeg å være stolt over som kaptein etter denne kampen? Dette var en katastrofe, og et av de verste øyeblikkene i min karriere, konstaterer han.

Liverpool-spissen var også svært skuffet over at bare 28 493 tilskuere møtte opp for å støtte waliserne i Cardiff.

- Wales hadde noen gode år under Mark Hughes sin ledelse, hvor vi trakk fullsatt stadion til kampene. Vi red virkelig på en medgangsbølge. Jeg håper vi ikke er på full fart tilbake til de mørke dagene både når det gjelder resultater og støtte fra tribunene, sier han.

- Det er ingen vits i å lure seg selv. Vi må innrømme at det ikke ser lyst ut med tanke på å kvalifisere seg til EM-sluttspillet nå. Jeg har ikke sett oss slippe inn så lettkjøpte mål som de mot Slovakia på lang tid. Slovakia var ikke spesielt gode, og jeg trodde vi kunne slå dem, men du kan ikke forære motstanderen mål på den måten som vi gjorde. Vi har ingen stor tropp, og flere av våre spillere er ikke fast inventar på sine klubblag heller. Da er det kanskje for mye forlangt å forvente at de skal hevde seg internasjonalt. Man kunne se at mange av dem manglet kamptrening.

- Nå må vi slå Kypros på onsdag, og det vil bli en stor test for meg som kaptein, ettersom vi må gjenvinne vår stolthet.

King Kenny linket til Irland
I irsk presse spekuleres det for tiden om Kenny Dalglish er på vei inn i en rolle som konsulent for landslagssjef Steve Staunton. Sir Bobby Robson har innehatt denne posisjonen frem til nå, men 73-åringen skal ha blitt rådet til å slutte i jobben av medisinske årsaker. Robson ble nylig operert for en svulst på hjernen.

Landslagssjef Staunton er hardt presset etter at Irland røk hele 5-2 på Kypros i helgen, og den tidligere Liverpool-forsvareren møtte ikke opp til en planlagt pressekonferanse i går. I stedet sendte han sin assistent, også en tidligere Liverpool-spiller, Kevin MacDonald. Irlands trening i går ble avlyst, og man hadde i stedet et spillermøte der man diskuterte situasjonen.

- Under møtet diskuterte vi åpent hvordan vi ønsker å spille, og hva vi gjorde feil mot Kypros. Jeg tror spillerne er bestemte på å slå tilbake etter dette tapet, uttalte MacDonald på pressekonferansen.