Benítez avslører taktikken

Viktig å legge skikkelig press på Benfica fra start. Benítez er ikke bekymret for hvem som skal score målene. Spent Fowler fornøyd med formen.

Rafael Benítez innrømmer at laget hans ikke presterte godt nok mot Benfica i første oppgjør, men håper at ting nå er rettet på til returen.
- Hvis man ser kampen på video, og som jeg sa etter kampen, spilte vi ikke bra. Det er klart. Vi slapp inn et billig mål. Vi visste at de kunne score et slikt mål.

- I løpet av kampen kontrollerte vi ting, men vi angrep ikke med nok besluttsomhet til å score mål eller vinne kamper i Europa.

- Vi har analysert kampen og vi vet hva vi må forbedre, og det er grunn til at jeg har tro på dette. Vi spilte dårlig, vi slapp in bare ett mål og vi vet at på hjemmebane med supporterne i ryggen og godt spill, kan vi lykkes.

Heller ikke i lørdagens kamp mot Charlton lyktes Liverpool i å score.
- Jeg følte meg sikker under kampen på lørdag at vi skulle score fordi vi angrep uten at vi slapp motstanderen til sjanser.

- I Portugal var jeg ikke sikker, fordi vi spilte ikke bra og ikke skapte sjanser. Men jeg føler meg veldig selvsikker foran kampen. Vi har en klar idé på hva vi må gjøre, og med supporterne i ryggen vil det bli lettere.

- Det var vanskelig for oss i Benfica fordi de spilte med tre aggressive midtbanespillere og en bane som ike var veldig god. Det vil bli annerledes her. Det handler ikke bare om å spille bra, men også om å sette det andre laget under press ved enhver anledning.

- Selvsagt vil vi heller spiller god fotball, men noen ganger i slike kamper kan man ikke spille god fotball ettersom alle er inne på samme banehalvdel. Vi kan vinne kampen på hjørnespark og frispark. Vi må la ballen gå fremover hele tiden. Vi må spille så godt som vi kan, men det viktigste er at vi kontrollerer kampen og setter press på Benfica.

- Jeg tror at Benfica vil forsøke å spille kompakt og forsøke seg på kontringer. De er raske og har kvalitet i angrepet. Normalt vil de ligge dypt og angripe på kantene.

- Vi må spille angrepsfotball, men vi må være årvåkne i forsvar. Med bare ett kan vi få ekstraomganger og så nye 30 minutter til å score på. Men slipper vi inn mål slik vi gjorde mot Olympiakos og AC Milan, så behøver vi å score tre ganger. Vi vet det.

- Kanskje Benfica bare får én sjanse og scorer ett mål. Det er alltid risikoen når man angriper.

Rafael Benítez er heller ikke bekymret for spissenes måltørke.
- Det er bare tid. Spissene jobber hardt. Skaper vi sjanser, så vil de score. Dersom vi ser overskriftene igjen etter kampen at spissene ikke har scoret, men at Sami Hyypiä og Jamie Carragher har funnet veien til nettmaskene, så er jeg glad for det.

- Det er ikke viktig for meg hvem som spiller på laget, men hvordan de spiller. Vi har et utvalg av spisser og vi kan bruke hvem som helst av de fire og jeg har tro på hvem som enn jeg velger.

- Vi slet med å score mot Charlton, men jeg tror ikke at motstanderen keeper vil bli kampens spiller i hver eneste kamp på Anfield.

Spent Fowler fornøyd med formen
I Lisboa startet Robbie Fowler og Fernando Morientes som spisspar for de røde. ”God” innrømmer at tapet i Lisboa var tungt.
- Resultatet var skuffende, sier Fowler. – Vi kontrollerte i store deler, men falt på et surt baklengsmål. Jeg synes ikke vi fortjente å tape, men slike ting skjer av og til. Alle lag som kommer så langt i turneringen er selvsagt et veldig godt lag. Det er respektløst å si noe annet. De er her på meritter. Vi vet hva de er gode for. Vi vet hva de kan og ikke kan.

- Jeg vet ikke hvordan det vil gå, men jeg håer at spillerne deres ”stiver”. Vi vet hvilken rolle supporterne vil spille, og om det setter midtstopperne og laget deres under ekstra press, så fint. Det er opp til oss å utnytte deres feil.

Fowler er for øvrig fornøyd med fremgangen han viser i den røde trøya.
- Jeg har gått fra benken i Manchester City til å starte de siste kampene for Liverpool som jeg har vært tilgjengelig for. Å ta del mot Benfica vil være en prestasjon for meg.

- Jeg føler meg okay i øyeblikket. Jeg trener hardt og føler fint. Jeg er sannsynligvis foran skjema og jeg har spilt flere kamper enn jeg forventet.

Fowler liker å samarbeide med Benítez.
- Jeg har bare vært her litt over en måned og jeg nyter hvert minutt jeg har jobbet sammen med ham. Jeg er privilegert over å være her og arbeide sammen med ham. Man leser historier om at den og den klubben ønsker hans tjenester, men han er Liverpool-manager og jeg håer at han han blir her lenge. Mitt mål er å få ny kotrakt og fortsatte å jobbe under ham i mange år fremover.