Benítez forsvarer spissene

Benítez ikke bekymret for spissenes måltørke. Tålmodig Fowler viser fremgang på trening. Riise presiserer at Liverpool har vist fremgang. Jewell krever forbedring.

De røde har kun scoret to mål på de siste fem kampene i Premier League. Ingen av spissene har scoret siden Crouch nettet mot West Bromwich på nyttårsaften. Benítez går nå ut og forsvarer spissene som har blitt kritisert på grunn av måltørken.
- Det er ingen magisk tryllestav, og med spissene må man arbeide hardt og snakke med dem, forteller Benítez.

- Jeg er fornøyd med dem og vi venter på at de skal begynne å score mål, kanskje vil det skje mot Wigan i morgen.

- Jeg er ikke bekymret fordi Morientes alltid har scoret mål. Det har Fowler og Cissé også. Crouch kan også gjøre det, men i hans tilfelle er det ikke snakke hvor mange mål han kan score, men om hvor mange målgivende han kan gi lagkameratene.

En seier mot Wigan vil være svært viktig for selvtilliten til laget.
- Vi er alle skuffet etter Charlton-kampen. Etter at jeg så kampen på nytt på video, er jeg enda mer skuffet, fortsetter spanjolen.

- Vi gjorde noen feil vi normalt ikke gjør, så saken er hvordan kan vi forandre på disse tingene? Svaret er ved å arbeide hardt. Vi vet at vi gikk 12 kamper ubeseiret, med 11 strake seirer, så det er ingen grunn til at vi ikke skal klare det igjen.

- Da vi var inne i den gode perioden, snakket alle om titler og hvordan vi var utfordrere til Chelsea. Forventningene var høye. Situasjonen kunne vært annerledes med uavgjort mot Manchester United og seier mot Birmingham, men vi klarte ikke det så vi må jobbe hardere og forbedre oss.

Liverpool har kun tatt ett poeng på de fire siste ligakampene, og reiser til Wigan med tre strake tap på fremmed gress. Benítez har aldri i sin tid på Anfield opplevd å tape fire bortekamper i ligaen på rad.
–  Problemet er ikke borteformen vår, problemet er erfaring i slike situasjoner. Vi må lære, uttaler Benítez.

Fowler viser fremgang på trening
Benítez fikk på dagens pressekonferanse spørsmål om situasjonen til Robbie Fowler.
- Han er i bedre form enn for et par dager siden. Det er alltid vanskelig å spille kamper samtidig med å skulle trene godt. Han jobber hardt og er en god avslutter.

Tålmodig Fowler
Robbie Fowler er imidlertid klar over at han må være tålmodig og vente på sin sjanse. Han har kun fått ca. én time på banen etter overgangen fra Manchester City, men har lagt ned atskillig med timer med fysisk trening på Melwood.
- Jeg må lytte til manageren, uttaler Fowler. Jeg må vente og se tiden an, og sørge for at jeg er klar når han vil gi meg sjansen. Jeg må være tålmodig.

- Vi er inne i en dårlig periode, men spilleren vi har her er mer enn kapable til å få oss ut av den. Det er ikke ideelt for oss med så mange viktige kamper fremover, men det er en lang vei å gå. Forhåpentligvis, vil vi før eller siden komme oss ut av det.

- Når jeg får min mulighet, så kommer den. Det er managerens avgjørelse som bestemmer det. Jeg kommer til å vente på min tur.

- Måten alle har støttet meg på etter at jeg kom tilbake, har vært utrolig. Jeg vet at alle ønsker at jeg skal være på laget og score så fort som mulig. Jeg er bare lei meg for at jeg ikke scorer drøssevis med mål ennå, men responsen jeg har fått har tatt pusten fra en. Det er bare resultatene som ikke har gått så bra.

Fowler har frem til sommeren å vise seg frem i Liverpool-drakten. Så skal det avgjøres om han får forlenget kontrakten.
- Hvis jeg skal være ærlig, har jeg seks måneder for å få en kontrakt. Jeg gjør alt jeg kan for å få det. Jeg antar at jeg må leve litt som en munk for en stund. Jeg ønsker å bli her i årevis, og for å oppnå det, må visse ting ofres. I det siste har fått hatt feil oppfattelse av meg. Det var tider jeg gjorde dumme ting, men det var aldri det folk gjorde ut av det. Jeg vil tro at jeg har lagt det bak meg nå.

Riise prøver å se positivt på situasjonen
John Arne Riise er svært skuffet over de siste resultatene, men ønsker likevel å se positivt på situasjonen.
- Hvis man sammenligner med forrige sesong er vi fremdeles med i FA-cupen og Champions League og ligger på 3.plass i ligaen. Vi gjør det bedre enn i fjor. Det viser forbedring og det er det fansen og spillerne ønsker.

Jewell krever forbedring
Liverpool vat 3-0 mot Wigan tidligere i sesongen, i en kamp som huskes best for at Peter Crouch scoret sine to første mål i den røde trøya. Wigan-manger Paul Jewell mener at hans elever ga Liverpool for mye respekt i det oppgjøret.
- Jeg setter pris på at de har spillere i verdensklasse over hele banen, men så gode som de er, viste vi dem for mye respekt forrige gang, uttaler Jewell.

- Vi fikk ikke vist hvor gode vi er. Det er én av få ganger i løpet av tre eller fire år at vi ble slått lett, og jeg liker ikke det. Selv om vi ga bort billige mål, så bare skjøv de oss til side, og man ikke spille slik mot lag i toppklassen. Det er én av få kamper denne sesongen hvor vi ikke ga motstand. Måten vi spilte på den dag, kunne det se ut som vi ikke spilte i samme divisjon. Vi ønsker å vise ut det minnet. Jeg ønsker at vi står opp og gir god motstand, alt vi ikke gjorde på Anfield. Vi må forsøke å stoppe spillet deres, og mens vi gjør det, så må vi vise mer oppfinnsomhet enn på Anfield.