Benítez forventer at DIC tar over

Benítez ikke ”redd” forventingsfulle investorer. Rafa føler med Pardew. Benítez tar Carling Cup på alvor. McCarthy bekrefter Potter-interesse. Cissé fra start for Marseille?

Av de 21 managerne som har fått sparken denne sesongen, så fortjener ingen mer sympati fra Liverpool enn Alan Pardew. En scoring av Steven Gerrard i siste minutt i FA-cupfinalen kan være det lille som skiller legendestatus fra arbeidsløshet. Dette var ikke bare begynnelsen på West Hams nedtur, men viser også hvilken utålmodighet nye eiere kan vise. Dette er en klar advarsel til Liverpool som snart kan være overtatt av Dubai International Capital (DIC). På bakgrunn av et møte med DIC sist helg, så er Benítez sikker på at DIC ikke vil reagere like overilt som West Hams Eggert Magnusson.
- Det er synd for Alan Pardew, fordi man ikke ønsker at managere får sparken. Man trenger alltid tid på seg til å gjøre jobben, uttaler Benítez til Liverpool Echo.

- Ett minutt av FA-cupfinalen har gjort stor forskjell for hans jobb, hans liv, hans familie og alle rundt ham.

- Slike ting ser ut til å skje for fort i livet, akkurat som i fotballen. Tidligere hadde man kanskje tid til å jobbe i klubben, men nå når folk investerer mye penger, ønsker de umiddelbar suksess.

- Det er fremdeles mulig for unge managere å oppnå suksess, men det er mye vanskeligere.

- Da jeg var ung manager, fikk jeg sparken i to ulike situasjoner. De fortalte meg at de var veldig fornøyd med hvordan jeg gjorde jobben min, men de sa at de trengte en manager med mer erfaring for å få seirer  hurtigere. Man må ha tro på seg selv, si at man er god nok og vise dem jobben du skulle ha gjort for dem et annet sted.

- I Spania sier de at man ikke er en manager før du har fått sparken. Bare da kan du si at du har erfaring som manager.

- Unge managere gjør feil. Det gjør også managere med erfaring. Hvis folk i ledelsen har tro på deg og forstår arbeidet du gjør, så vil du få mer tid.

DIC vil trolig være langt mer tålmodig med Benítez. Mens West Hams investorer ser at klubben sliter for å unngå nedrykk, ser Liverpools mulige investorer at grunnlaget er vel etablert på Anfield. Skulle nå Benítez få et stort overgangsbudsjett, vil man tro at forventningene til Benítez også øker.
- Jeg vet at folkene som ønsker å eie Liverpool forstår hva vi driver med og hva vi har oppnådd de siste to årene, så jeg tror ikke det vil skje det samme her som i andre klubber.

- De har allerede vist meg at de har tro på fremtiden. Det kom klart fram på møtet vi hadde. De ønsker å bli en del av denne klubben i årevis og de ønsker suksess. Det vil bli en ny situasjon, men når man er manager for en toppklubb, vil man alltid være under press.

- Man lærer å være rolig og fokusert på å gjøre hva man tror er rett. Jeg har blitt spurt om jeg vil føle et annerledes press hvis nye eiere tilfører mye penger, men jeg minner folk om at jeg jobbet i Real Madrid i 10 år.

- Når man ender på 2.plass i Real Madrid, så er det ingen ting. Så jeg vet hva det betyr å måtte vinne, og jeg har alltid ønsket å vinne.

- Ingen behøver å fortelle meg at jeg må vinne trofeer med Liverpool. Jeg vet det, og det er slik jeg ønsker det.

- Jeg var overbevist om at vi kunne vinne før samtalene klubben har hatt. Hvis det kommer mer penger, vil jeg bli enda mer overbevist.

- Chelsea, Arsenal og Manchester United har et overtak på oss. Nå kan kanskje det snu.

Benítez tar Carling Cup på alvor
Førstkommende tirsdag møter Liverpool Arsenal i kvartfinale i Carling Cup. Spanjolen har gitt tillit til flere unge spillere tidligere runder, og mener bestemt at han ikke nedprioriterer noen av turneringene.
- Alle tuneringene er viktige. Hvis man setter dem i rekkefølge, vil jeg si Premier League, Champions League, FA-cup, carling Cup. Men dette er en sjanse til å vinne et nytt trofé. Vi kom til finalen for to år siden, og vi ønsker å gjøre det igjen, uttaler Rafa.

McCarthy bekrefter Potter-intreresse
Wolverhamptons manager mick McCarthy bekrefter at han ønsker å hente sikre seg Darren Potter på en permanent kontrakt til sommeren. Midtbanespilleren er lånt ut til ”ulvene” for hele 2006/07-sesongen. Potter vil trolig starte i sin favorittposisjon, sentral midtbane, mot QPR på lørdag etter å ha sittet på benken de site kampene. Nå skal han imidlertid erstatte en suspendert Karl Henry.
- Potter har vært strålende for oss. Han kom hit og spilte ute av psoisjon. I det siste har han ikke spilt, men hans holdning har vært flott og han har vært tålmodig, sier McCarthy.

- Selv etter seneste kamp mot Southend, da jeg fortalte ham at jeg innså at han var skuffet, svarte han:”tre poeng sjef, det er det neste som teller”.

- En slik holdning vil få ham langt, og ja, jeg ville like å få ham hit på permanent basis. Selvsagt avhenger det av Liverpool, og jeg tviler på at noe vil skje i januar. Det er sannsynligvis noe vi får la ligge til sesongslutt.

Cissé fra start for Marseille?
Djibril Cissé var tilbake etter benbruddet han pådro seg før VM da han spilte de siste 30 minuttene i Marseilles 2-1-seier mot Monaco forrige helg. I morgen kan den utlånte angriperen få sin første kamp fra start for Marseille i den tv-sendte kampen på SportN, borte mot Nancy i morgen kl.17:05. Anthony Le Tallec, som er utlånt til Sochaux, sliter med en skade i en adductor-muskel. Han er derfor usikker mot Monaco.