Benítez svarer på kritikk

Rotasjonspolitikken har bidratt til triumfene i Champions League og FA-cupen. O'Neill med god statistikk mot L'pool. Baros fyller 25 år og gleder seg til å dagens kamp. Følg L'pool-Villa her.

Rafael Benítez har fått mye kritikk for måten han har ledet laget på etter den svakeste sesongstarten siden 1992/93. Flere tidligere spillere har kommet med uttalelser til media, og senest i går fyrte et ikke navngitt styremedlem løs til tabloidpressen. Det er spesielt spanjolens rotasjonspolitikk og bruken av Steven Gerrard som har fått gjennomgå, og allerede nå i slutten av oktober ser de røde ut til å være hektet av i kampen om ligagullet. I dag forventes det at Benítez forandrer på startoppstillingen for 99. gang på rad når Aston Villa gjester Anfield. Manageren synes at kritikken kommer litt for fort i motgang, og minner oss på at Liverpool faktisk har vunnet både Champions League og FA-cupen under ham med den samme rotasjonspolitikken.
- Folk glemmer ting veldig fort fordi hver uke er det en ny historie, men vi må beholde perspektivet på alt. Folk har kortidshukommelse. Jeg husker ikke at det ble snakket om rotasjon da vi slo Juventus, Bayer Leverkusen, Chelsea og AC Milan. Og sist sesong, da vi vant 11 kamper på rad, snakket man ikke om rotasjonspolitikken og at vi benyttet Steven Gerrard på høyresiden. De var glade.

- Da vi spilte Community Shield mot Chelsea på begynnelsen av sesongen, sa folk at det var fantastisk at vi hadde vunnet med Gerrard på benken og at vi hadde en fantastisk tropp. De var positive til rotasjonspolitikken.

- Noen ganger må vi forandre noen små detaljer for spillerne, men man kan ikke forandre på hele ideen på to minutter.

Benítez mener at Champions League-seieren i 2005 har gitt skyhøye forventninger til klubben.
- Fordi vi vant den og UEFA Super Cup og FA-cupen året etter, så forventet folk at vi skulle bli tittelutfordrere i Premier League.

- Men Manchester United gikk 26 sesonger uten å vinne ligaen og i Valencia var det 31 år. Slike ting skjer i fotball.

- Man må ha perspektiv og analysere situasjonen. Man kan forbedre seg mye, men dersom de andre lagene forbedrer seg også, da blir det vanskeligere.

Håper å bygge videre på cupseieren
Rafael Benítez ønsker å bygge videre på cupseieren mot Reading i midtuka. Seks dager etter det bitre tapet mot Manchester United på Old Trafford insisterer Benítez på at stemningen i troppen er god.
- Spillerne ønsker bare å tenke på å vinne kamper. De vet at de må spille bedre enn det de gjorde mot Manchester United, men de er fokusert på å vinne kamper, sier Benítez.

- Vi møter Aston Villa med mer selvtillit etter kampen på onsdag, og vi er bestemte på å gjøre det bedre.

Rafa berømmer supporterne
Benítez håper at laget får samme støtten i dag som de fikk på onsdag, i striregnet mot Reading.
- Å se 42000 supportere her på onsdag, på en dårlig dag, var flott. Det viser hvor gode våre fans er. Jeg håper de vil støtte oss igjen mot Aston Villa.

God statistikk for O’Neill mot Liverpool
Aston Villas manager Martin O’Neill har en svært god statistikk mot Liverpool. Som Leicester-manager tapte han kun én av åtte ligakamper. Leicester beseiret Liverpool hele tre av fire ganger på Anfield. Og i Celtic var han med å slå ut de røde av UEFA-cupen i 2003. I kvartfinalen vant skottene 2-0 på Anfield, mens det endte 1-1 i første oppgjør i Glasgow.
- Celtic vant da og Leicester pleide å gjøre det bra der, men jeg tror ikke de tingene betyr noe nå. Dette er en ny fotballklubb og et nytt lag, og Liverpool er selvsagt ett av de fire beste lagene i landet, uttaler Martin O’Neill.

- Vi reiser dit for å forsvare en ubeseiret rekke, og vi skal gjøre det beste for å klare det. Det kan være vi kommer til bli slått, men jeg tviler ikke på at vi skal gi dem kamp. Jeg lover dere det.

Aston Villa er ubeseiret på 11 kamper og de er kun tre kamper unna å tangere klubbrekorden. Villa har ikke tapt siden siste møte på Anfield i april. Alle bortekampene hittil denne sesongen har imidlertid endt med poengdeling, mot blant annet Arsenal og Chelsea.

Bursdagsbarnet Baros gleder seg til dagens kamp
Milan Baros fyller 25 år i dag. Tsjekkeren scoret 27 mål på 108 kamper i løpet av tre år for Liverpool, og var med å vinne Champions League og Worthington Cup.  Angriperen har imidlertid til gode å finne veien til nettmaskene for Villa denne sesongen. Han har faktisk kun startet tre ganger for Birmingham-klubben. Ved ale tre anledninger har han dessuten blitt byttet ut tidlig. I dag vil han trolig få sin 100.kamp i Premier League. Karrieren i Villa har til nå blitt ødelagt av skader.
- Det er ikke lett å komme tilbake etter nesten fire måneder på sidelinjen. Det er en av de lengste periodene jeg har vært ute. Jeg jobber hardt på trening og føler meg bedre for hver dag, forteller Baros.

- Jeg trenger å få spille kamper og få tilbake selvtilliten. Forhåpentligvis vil det skje snart. Scoringer gir deg et løft og det ville være fint å score i dag, men hovedsaken er å få tre poeng.

Baros er fornøyd med Aston Villas sesongstart.
- Man kan se at manageren har brakt inn noe nytt og at resultatene kommer. Vi ønsker å spille bedre enn forrige sesong. Det har gått bra så langt. Selvsagt blir det en vanskelig kamp i dag, men man vet aldri hva som kommer til å skje i fotball. Etter uavgjort mot Chelsea og Arsenal, kan vi dra dit med selvtillit. Vi har spilt bra andre steder, så vi kan dra til Anfield for å forsøke å ta poeng og forlenge vår ubeseirede rekke. Jeg ser frem til det, fordi det er en spesiell kamp.


Følg kampen her på Liverpool.no

Liverpool-Aston Villa sendes ikke direkte på Canal+, men går opptak på Canal+ Sport i Norge, Sverige og Danmark kl. 22.30. I Finland må seerne vente helt til kl. 09.40 i morgen tidlig. Du vil imidlertid få kontinuerlig oppdatering her på Liverpool.no, med hurtige rapporter og spillervurdering. Du kan også motta scoringsvarsel rett til din mobil ved å sende meldingen: LFC START LIVE til 2180.

ART Sport 4 [Egypt], TeleSport [Romania] og Super Sport 6 [Sør-Afrika] overfører oppgjøret direkte, mens Sportmanía [Spania] (kl. 18.00) og TPS Foot [Frankrike] (kl. 19.45) viser opptak.