Benítez kritiserer ikke spissene

Benítez fokuserer på forsvarsfeil istedenfor spissenes måltørke etter tapet for Benfica. - Vi må forsterke laget, sier manageren. ”Umulig” å forsvare CL-tittelen.

De røde skapte mange sjanser mot Benfica, spesielt i 1.omgang, men målene uteble. Fernando Morientes, Djibril Cissé, Robbie Fowler og Peter Crouch har til sammen kun scoret ett mål på 15 kamper etter nyttår. Rafael Benítez velger likevel å skylde på forsvarsfeil enn spissenes manglende evner til å finne veien til nettmaskene etter tapet for portugiserne. Sami Hyypiä ble ikke frisk nok av skaden til å starte kampen og John Arne Riise er trolig ute i tre uker. Derfor måtte Djimi Traoré og Stephen Warnock vikariere.
- Vi startet bra, skapte sjanser og så slapp vi inn et mål. Etter det endret kampen seg.

- Men jeg ønsker ikke å skylde på spissene mine. Feil ble gjort i bakre ledd og det er derfor vi tapte.

- Det er ikke lett for spissene. Vi skaper sjanser. Spissene behøver å sette dem. Kanskje må vi skape enda flere sjanser.

- Hvordan jeg føler? Veldig skuffet. Jeg hadde stor tro på laget mitt og jeg vet hvor mye de ønsket å vinne trofeet.

- Du kan se på ansiktene deres før kampen og se at de også trodde at vi kunne vinne denne gangen, men på ansiktene deres etter kampen ser vi at de er såret.

- Jeg sa til dem at de hadde de beste supporterne i verden og de skylte dem en førsteklasses prestasjon.

- Jeg kan ikke kritisere innsatsen deres, og jeg vil ikke kritisere individuelle spillere fordi feil ble gjort av laget.

Liverpool hadde flere gode sjanser før Sabrosa Simao fikk nettkjenning. Det betydde at Liverpool trengte tre mål for å gå videre
- Hvis du analyserer kampen, kan du se sjansene vi skapte. I 2.omgang forsøkte vi å gå fremover og de spilte på kontringer.

- Vi kan beseire lag, men vi behøver å score før dem. Nå har vi to turneringer igjen og vi må holde det gående.

- Vi må forsterke laget
Benitez sier til Reuters at Liverpool må bruke mer penger for å ta opp kampen med blant annet Chelsea og Barcelona.
- Vi må bli sterkere og tenke på fremtiden. Det vil være viktig å kjøpe nye spillere. Vi vet at vi må se etter spillere. Vi har startet nå og speiderne leter.

"Umulig" å forsvare CL-tittelen
De regjerende mestere er dessverre utslått av Champions League. En mager trøst får være at ingen klubber har klart å forsvare tittelen i den gjeveste e-cupen etter at formatet ble endret og omdøpt til Champions League fra 1992/93-sesongen.