Benítez om seg selv

Benítez er en rolig type. Han kan ikke se seg selv reagere som Ferguson. Burnley var vendepunktet. LFC folks 2.lag i Spania. Steven Gerrard deler æren for fremgangen med laget.

Rafael Benítez og Alex Ferguson er managere for de to mest suksessfulle klubbene i engelsk fotball, men personlighetene deres er svært forskjellig. Mens Alex Ferguson har gått hardt ut og kritisert både sine egne spillere, dommere og andre klubbers managere, så er Rafael Benítez mer av den rolige typen.
- Kaste kopper i veggene i garderoben, eller sparke støvler og kanskje treffe folk med dem? Nei, det er ikke meg, sier Benítez i et intervju med Sunday Mirror.

- Jeg kan ikke engang forestille meg at jeg kan gjøre noe slikt.

- Hver manager har sine egne måter. Min måte å arbeide på er at jeg liker å forholde meg rolig, før, under og etter kampen.

- Jeg kan bli sint og jeg kan miste fatningen, men sist gang jeg gjorde noe virkelig galt, var da jeg var trener for Real Madrids U19-lag. Vi var ubeseiret på 20 kamper, og så tapte vi. Jeg fant ut at dommeren var fra det andre laget. Da sparket jeg til en stol. Men det er alt jeg har gjort.

- Nylig ble en undersøkelse foretatt i Spania hvor de spurte spillerne hva de ønsket av en manager. Svaret var at de ønsket kunnskap. De ønsket at det skulle være mulig å komme til manageren eller treneren og bli fortalt om hvordan gjøre de rette tingene til rett tid. Man kan ikke ta de rette avgjørelsene, eller si de rette tingene til rett tid, hvis man følger hjertet.

- Jeg forteller spillerne mine: ”Ja, dere trenger lidenskap”, og vil trenge det mot Manchester United. Jeg sier også til dem at de må bruke hodet.

- Jeg er ikke en manager som reagerer på mye ved sidelinjen. Jeg foretrekker bare å forbli rolig. Å tenke og handle på riktig måte, alltid.

Burnley var vendepunktet
Manageren fikk mye kritikk etter at de røde røk ut for Burnley i FA-cupen forrige sesong.
- Kritikken såret meg ikke fordi fotball er fotball, og slike ting kan skje. Men det var kanskje øyeblikket vi begynte å dra i samme retning. Kanskje det var vendepunktet. Du kan se i dag hvor lang vi har kommet.

Liverpool er folks 2.lag i Spania
Rafael Benítez forteller også at Liverpool er svært populære i Spania.
- Hjemme i Spania er vi nå alle supporterers andre klubb på grunn av hav vi vant mot AC Milan og hvordan vi gjorde det. Reiser man til USA, kan du ofte se Liverpool trøyer. Liverpool har alltid vært berømte, men vi er større nå enn vi kanskje noen gang har vært grunnet Champions League-finalen.

- Jeg fortjener ikke æren alene
Steven Gerrard har fått mye av æren for at Liverpool har kommet nærmere toppen av tabellen. Kapteinen mener imidlertid at hele laget fortjener hyllest.
- Jeg liker ikke at enkeltpersoner skilles ute fordi har vært et svært forbedret felles samarbeid av guttene denne sesongen, sier Gerrard.
- Fra keeper til angriperne har det vært lagt ned mye arbeid for å få oss bedre. Kreditt må gå til alle så langt, men vi vet alle at dette bare er begynnelsen for dette laget. Vi må holde det gående.
- Alle bidrar og det er en selvtillit og tro på laget vi ikke hadde i fjor. Folk kan si at vi er utfordrere igjen, og vi beviste forrige sesong at alt er mulig.