Benitez bryr seg ikke med pressen

Rafael Benitez lar ikke manglende anerkjennelse i britisk presse affisere seg. Alan Smith får lykkeønskninger fra Anfield, og United-spilleren takker for støtten.

Rafael Benitez insisterer i dag på at han ikke bryr seg om at Liverpool ikke får den skryten de fortjener – så lenge laget hans vinner. Britisk presse har ikke akkurat vært over seg av begeistring etter de rødes seier over Manchester United i helgen, men det bekymrer ikke Liverpool-manageren.

- Jeg bekymrer meg ikke over at vi ikke blir gitt kreditt for våre prestasjoner. Jeg foretrekker å konsentrere meg om laget mitt, og jeg har tro på mine spillere. Dersom de jobber hardt, er jeg fornøyd, uttaler spanjolen til Liverpool Daily Post.

- Jeg har mine klare tanker om hvordan vi skal spille. Jeg behøver ikke pressens velsignelse for dette, så lenge vi vinner. Jeg bekymrer meg ikke over hva folk måtte mene og si.

Benitez var full av beundring for sine spillere etter helgens seier over rivalen fra Old Trafford. Spesielt var han glad for at forsvaret holdt nullen for 27.(!) gang denne sesongen.

- Hele laget spilte bra. Manchester United begynte andre omgang med fire spisser, og vi spilte nesten fire mot fire i forsvar. Midtbanespillerne og vingene måtte komme ned og støtte våre forsvarere. Vi prøvde å flytte spillet høyere opp på banen, og vi spilte ikke dypt før helt mot slutten når de pøste på med høye, lange baller mot oss. United skapte ikke mange sjansene, og hadde ingen store målsjanser selv om de vant noen andreballer.

- Vi satte dem under press, og spilte med høyt tempo på ballen til tider. Det var viktig.

Den siste motspilleren som gjorde mål på Anfield er faktisk Chelseas Geremi, så langt tilbake som 2.oktober. Birminghams mål i slutten av januar var som kjent et selvmål av Alonso. Det sier alt om Liverpools sterke forsvar.

Liverpool ble også snytt for et soleklart straffespark i 1.omgang mot United, da Harry Kewell ble meid ned bakfra av Ryan Giggs. Dommer Howard Webb trakk uforståelig frisparket utenfor 16-meteren.

- Det var innenfor 16-meteren, så Harry Kewell skulle hatt straffespark. Når jeg så det på TV, var det klart, slår Benitez fast.

På spørsmål om resultatet i helgen vil ha betydning for klubbenes form i ligaen fremover, uttalte manageren følgende: - Det kan vi kanskje diskutere om en måned. For øyeblikket slår jeg fast at dette var en flott seier for oss, og nå ser vi frem mot Benfica-kampen. Vi må huske på at alt kan endre seg til helgen, når vi spille mot Manchester City. Det viktigste for meg er at laget nå spiller jevnt med og slår topplagene. Det betyr at vi har blitt sterkere. Vi har etterlyst seire mot topplagene, og nå klarer vi å slå dem.

Sympati med Smith
Liverpool-manageren har også benyttet anledningen til å ønske Alan Smith god bedring etter den stygge skaden han pådro seg i sluttminuttene under lørdagens kamp på Anfield. Smith brakk beinet, og fikk ankelen ut av ledd. Etter en vellykket operasjon skal det nå ikke være fare for at karrieren er over for United-spilleren.

Smith har etter operasjonen takket Liverpool-supporterne for støtten og applausen han fikk fra tribunene da han ble båret av banen, noe også Benitez berømmer hjemmefansen for.

- Skaden til Smith la en demper på stemningen. Jeg er glad for måten våre supportere reagerte på, da de applauderte spilleren av banen når de skjønte hvor alvorlig skaden var. Vi synes alle synd på Smith. Du liker ikke å se at dine egne spillere blir skadet, og det samme gjelder for motstanderens spillere. Jeg ønsker han lykke til med rehabiliteringen, uttaler Benitez.

Også Djibril Cissé, som selv opplevde en minst like stygg skade i forrige sesong, var raskt ute med støtte til Smith. Cissé oppsøkte Smith umiddelbart etter kampslutt, og forsikret han om at han ville komme tilbake.

- Etter kampen gikk jeg rett til United-garderoben. Jeg ville oppsøke Smith og fortelle han at jeg visste hvordan han hadde det, og at han ville bli bra igjen. Jeg fortalte han at han måtte være sterk. Han hadde det tøft. Jeg har vært gjennom dette selv, og vet hvor vanskelig det er, sier Cissé i dag.

- Bruddet så stygt ut, men han vil komme tilbake og bli en sterkere spiller. Det er vanskeligst når du ser lagkameratene spille, mens du sitter skadet. Da må du ha en sterk psyke. Men så tøff som Smith er, kan han håndtere dette.

- Da jeg så han ligge på bakken, kom de vonde minnene fra min egen skade tilbake.