Benitez er klar for sin sjette finale på tre år

Rafael Benitez strever hardt med å holde fokus på det sportslige foran sin sjette finale på tre år. - En god start på kampen blir viktig, mener han.

Tro det eller ei; Liverpool-manager Rafael Benitez har blitt nedrent av billettløse supportere som spør om han kan hjelpe med en billett eller to til cupfinalen de siste dagene.

- Jeg har forklart mange at jeg må konsentrere meg om kampen, og ikke la meg distrahere til å tenke på billetter, forklarer spanjolen til Liverpool Echo. Senor Rafa har til og med fått forspørsel av en av sine tidligere spanske spillere, som nå har tilholdssted i Kina, om akkurat dette! Det skulle demonstrere hvor stor interessen er for lørdagens kamp.

- Det er det samme for meg som for alle andre i klubben. Alle spør meg om billetter til kampen.

Nå prøver spanjolen å skjerme sine spillere fra lignende forespørsler, og annen utenomsportslig virak før finalen.

- Det har vært enklere å holde spillerne fokuserte på ligaspillet før denne finalen enn tilfellet var med Champions League-finalen i fjor. Da var det jo tidlig klart at det var vår eneste sjanse til sportslig suksess.  Det har hjulpet meg at kampen mot Portsmouth hadde sportslig betydning for oss. Noe stod på spill, og dermed måtte spillerne utsette tankene på finalen.

- Spillerne har også mer erfaring med hvordan de skal kontrollere følelsene sine før en finale nå, ettersom de har vært med på noe lignende før. Vi har bare minnet spillerne om at de har gjort de rette tingene så langt. Vi kjenner stadion og vet hvilken type atmosfære vi kan forvente oss.

Lørdagens finale er Liverpools femte på to år, og for Benitez er det den sjette på tre år.

- Dette er den sjette finalen på tre år for de fleste i min stab, og det er ingen dårlig merittliste. Vi har vunnet tre og tapt to av de fem foregående. Å tape en finale er trolig det verste du kan oppleve i fotball. Men det er uansett bedre enn å måtte se finalen på TV.

- Hovedmålet vårt er å vinne, og det spiller ingen rolle om vi spiller fantastisk eller dårlig så lenge vi gjør det. I klubb-VM spilte vi bra og tapte finalen. Jeg ville ha foretrukket å spilt dårlig og vunnet. Men selvsagt er det aller best å spille virkelig bra og vinne. Om noen år vil alle kun huske vinneren, og ikke om spillet var godt eller dårlig. Men i cupene må du uansett spille bra for å nå finalen, uten at det trenger å være tilfellet for å vinne selve finalen.

- Det viktigste i forberedelsene er å repetere hva vi har gjort hele sesongen. Vi må stole på oss selv, men ikke overvurdere kapasiteten vår. Vi må tørre å prøve ting i finalen, selv om det skjærer seg. Du kan ikke spille med frykt i en finale, eller gjøre ting annerledes enn til vanlig. Det er en stor fare.

- Får vi en bra start på kampen, der alle finner rytmen tidlig, vil det utvilsomt hjelpe oss. Får vi en nervøs start, kan det skape problemer. Men da håper jeg det hjelper med rutine fra lignende finaler.

- Jeg har aldri vært tilstede på en FA-cupfinale før, men jeg har sett flere på TV. De viser alltid FA-cupfinalen på fjernsyn i Spania. Det er jo den mest berømte cupturneringen i verden, så det er ikke bare engelskmenn som er klar over at det er en viktig turnering. De utenlandske spillerne føler det på samme måten, og det gjør jeg også.

- Ingen kan si at forskjellen på en god og en dårlig sesong kun er en enkelt kamp. Så om vi taper, blir det feil å si at vi har hatt en dårlig sesong. Men vi ønsker alltid å vinne trofeer, og jeg vil ikke være noen glad mann om vi taper. Men progresjonen fra i fjor til i år har uansett vært god. For meg har dette vært en god sesong. Vi har bakt kaken. Nå må vi sette pynten på toppen, avslutter Benitez.