Benitez gir opp Walcott

Rafael Benitez innrømmer at slaget om Theo Walcott er tapt. Agger blir ikke involert mot Manchester United.

Rafael Benitez har i dag forklart til Liverpool Echo at han ikke var beredt til å være med på en auksjon for å sikre seg tjenestene til Southamptons stjerneskudd Theo Walcott. 16-åringen skal være nær ved å sette navnetrekket sitt på en kontrakt med Arsenal, i en overgang som kan koste London-klubben hele £12M.

Benitez har jaktet på den unge spissen i ett år, og er skuffet over at Arsenal nå fremstår som vinneren i drakampen ot Walcotts signatur. Spanjolen hevder bestemt at Walcotts opprinnelige ønske var å komme til Anfield, men det ser ut til at 16-åringen ikke har klart å stå i mot presset fra lederne i sin egen klubb, som naturlig nok ønsket mest mulig penger for talentet sitt.

Dersom Walcott ikke forlater Southampton under dette transfervinduet, vil prisen på spilleren gå merkbart ned. Liverpool Echo skriver at Benitez hadde håpet å kunne sikre seg Walcott til sommeren for en overgangssum rundt £3M.

I dag uttaler Benitez at dersom Walcott virkelig drømmer om å spille for Liverpool, slik han har uttalt, kunne han ha fått viljen sin om han og hans familie hadde holdt seg harde på en slik overgang.

- Vi vet Walcott er en god spiller, og familien hans sier han er Liverpool-supporter. Men dersom han har bestemt seg for å gå til en annen klubb, er det ingenting vi kan gjøre med det, siteres spanjolen i ettermiddagens Echo.

- Dersom en spiller ønsker seg til en bestemt klubb, må han ikke la agenter styre sin fremtid. Spilleren har alltid makten. Walcott er en spiller som jeg liker, men det kun han selv som avgjør hvor han skal spille i fremtiden. Dersom en spiller velger å gå andre steder, er det kanskje like bra for oss, sier Benitez noe kryptisk.

Alt tyder dermed på at Walcott blir Arsenal-spiller, dersom ikke spilleren selv plutselig skulle skifte mening i løpet av dagen i dag.

Agger spiller ikke
Rafael Benitez har også bekreftet til Liverpool Echo at det er for tidlig for Daniel Agger å gjøre sin Liverpoo-debut ennå, og dansken blir således ikke involvert mot Manchester United på søndag.

- Agger og Kromkamp vil trenge litt tid, men jeg er fornøyd med dem og kan se at de ønsker å bli bedre. Det virker å være for tidlig for Agger til å spille på førstelaget, selv om jeg er klar over at han selv mener at han er i stand til det, uttaler manageren.