Benitez jakter flere spillere

Rafa fortsetter å lete etter nye fjes som vil passe inn i hans puslespill. Agger ikke til Chile. Crouch støtter Macclesfield.

Rafael Benitez avslører i dag at han kan komme til å styrke Liverpool-stallen ytterligere før transfervinduet stenger, men kun dersom prisen er den riktige. Etter å ha hentet inn forsvarsspillerne Jan Kromkamp og Daniel Agger, innrømmer spanjolen til klubbens offisielle nettside at han ser seg om etter flere nye fjes.

- Vi ser fortsatt etter gode spillere, som klubben kan dra nytte av både nå og for fremtiden. Januar er en vanskelig tid å handle på, men vi har fått inn to spillere allerede, og vil se etter flere. Vi ønsker å forbedre laget ved å kjøpe sultne, unge spillere. Vi fortsetter å lete etter spillere over hele verden. Først og fremst er jeg på utkikk etter engelske spillere, men problemet med dem er prisen, sier Benitez.

- I januar er det alltid vanskelig å sikre seg toppspillere, da de fleste gode spillerne er involvert med klubber som kjemper om trofeer. Dersom du ikke betaler helt ville summer kan du ikke kjøpe engelske spillere. Dersom prisene på engelske spillere hadde vært lavere, ville jeg ha handlet engelsk i stedet for utenlandsk.   

Agger ikke til Chile
Daniel Agger slipper å reise til Chile på treningsleir sammen med det danske U21-landslaget senere i januar. Det bekrefter landslagstrener Flemming Serritslev. Den planlagte treningsleiren gjelder nemlig utelukkende for hjemlige spillere, og dermed blir Agger nå automatisk utelukket etter at han skrev under for Liverpool.

- Det kunne ikke blitt bedre enn dette. Det danske U21-landslaget vil bli styrket av at Daniel Agger skrev under for Liverpool. Nå ser jeg fram til å mønstre et midtforsvar bestående av Leon Andreassen, som spiller Champions League-fotball med Werder Bremen, og Daniel Agger, som kommer til å spille i Premier League. Dette er fantastiske nyheter for dansk fotballs utvikling, uttaler Serritslev til danske medier.

Det danske U21-landslaget skal delta i sommerens EM-sluttspill, og treningsleiren i Chile er et viktig ledd i forberedelsene til dette mesterskapet.

- Ettersom Agger begynner i Liverpool umiddelbart, og Liverpool er midt i sesongen, er det ikke aktuelt å ta med Agger til Chile, bekrefter Serritslev.

Crouch støtter Macclesfield
League Two-klubben Macclesfield har havnet i økonomisk uføre etter å ha blitt ilagt en solid bot av fotballforbundet som må betales innen utgangen av måneden. Nå har supporterne startet en innsamlingsaksjon for å redde den økonomisk skakkjørte klubben fra konkurs, og i den forbindelse har Liverpool-spiss Peter Crouch donert en signert spillertrøye til innsamlingsaksjonen. Crouch er som kjent født i Macclesfield, og har gjort donasjonen via sin bestemor.

Spillertrøyen vil nå bli auksjonert bort på eBay, og alle pengene som trøyen genererer vil gå til å nedbetale boten fra FA. Det dreier seg om en spillertrøye brukt i kamp, naturlig nok med nr 15 og Crouch på ryggen. Liverpool-spilleren har signert den med ”Best wishes, Peter Crouch” på brystet over Carlsberg-logoen. For å by på trøyen kan du klikke her.

Southampton benekter Arsenal-deal
Flere britiske medier rapporterer i dag om at Arsenal er i ferd med å vinne drakampen om Southamptons stortalent Theo Walcott. Dette benekter nå Southampton på det sterkeste på klubbens offisielle nettside. En lokal TV-stasjon skal i går kveld ha hevdet at Walcott i går var tilstede på Arsenals treningsfelt, og flere britiske medier hevder i dag at Arsenal skal være i samtaler med Southampton om en overgangsavtale verdt nærmere £10M. Dette avviser nå Southampton-formann Rupert Lowe som oppspinn.

- Dette har ikke jeg hørt noe om. Vi måtte ha avtalt en overgangssum med Arsenal om Walcott skulle ha vært på deres treningsfelt. Det har ikke vi gjort, uttaler Lowe.

- Vi har ikke avtalt å selge Theo, og vi ønsker å beholde han så lenge som mulig, legger han til.

Walcott kan ikke signere en profesjonell kontrakt før han fyller 17 år den 16.mars. Han har allerede uttalt at han vil signere en slik for Southampton, slik at klubben som har utviklet han skal få noe tilbake når han blir solgt. Liverpool er helt klart en av klubbene som er interessert i å hente den spennende tenåringen når han bestemmer seg for å flytte fra Southampton for å utvikle seg videre.

Liverpool linkes til Defoe
Flere britiske aviser linker i dag Liverpool til Tottenhams Jermain Defoe. Defoe sliter med å få spilletid under Martin Jol, og det spekuleres nå i at Rafael Benitez vil forsøke å kjøpe den hurtige spissen til sommeren.