Benitez med et siste stikk til Mourinho

Rafa sier at det er naturlig at klubber som oppnår suksess med mindre ressurser enn sine rivaler også får mer kredit for det. Sommerens transferplaner styrebehandles torsdag.

Rafael Benitez sikter seg inn på ligatittelen til neste sesong, selv om han bare kan drømme om å signere spillere som Michael Ballack og Andrej Shevchenko. Likevel mener spanjolen at det er fullt mulig å konkurrere på like fot med Chelsea og deres milliarder. Rafa mener at strategiske spillerkjøp er like viktige som rekordutlegg på stjernenavn. Han gjør også et poeng ut av at de som oppnår suksess på et mindre budsjett enn sine konkurrenter vil høste større ære og få mer kredit for sine prestasjoner.

- Jeg hører noen personer sier at de aldri får den krediten de fortjener når de vinner trofeer, men det er visse prestasjoner som er større enn andre, uttaler Benitez til Liverpool Echo i et dårlig skjult stikk til Jose Mourinho.

- Jeg ønsker å gratulere lag som Wigan og West Ham, som har gjort det svært bra uten å ha brukt særlig mye penger på spillere. Jeg mener også at vår egen suksess de par siste årene øker i verdi fordi vi har klart dette uten å kjøpe de dyreste spillerne i verden. Det er vanskeligere når du har et stramt budsjett å forholde deg til, legger han til.

- Jeg reiser ikke på ferie i sommer i troen på at vi er den beste klubben som finnes, og at jeg selv er den beste manageren. Men det er likevel viktig at folk forstår hvor hardt min stab og mine spillere har jobbet for å oppnå den suksessen som har blitt de til del de to siste årene. Det har ikke vært enkelt for oss. Dersom vi får mye ros for våre prestasjoner, er det fordi vi fortjener det.

Viktig styremøte angående transferplaner
Liverpool Echo skriver at Benitez sine transferplaner for sommeren vil bli diskutert under et styremøte torsdag kveld. Det er ventet at flere høyt profilerte spillere vil gå både ut og inn porten på Anfield i sommer enn det Liverpool-supporterne har vært vant til de siste årene.

Mark Gonzalez, Gabriel Paletta og Fabio Aurelio er de tre første nye fjesene Benitez håper å paradere for pressen før preseason tar til. De to førstnevnte innkjøpene er allerede bekreftet, mens kun formaliteter skal gjenstå før sistnevnte også blir offisielt bekreftet av klubben.

Chris Bascombe i Liverpool Echo mener at to spisser og en høyreflanke også står høyt på ønskelisten til Benitez.

- Vi har et ordtak i Spania om at dersom du bruker nok kuler til å treffe dine mål, kan du være heldig å skyte det fineste dyret, er det kryptiske svaret Benitez kommer med når Echo prøver å få han til å kommentere spillerkjøp.

Liverpool har vært linket til spillere som Craig Bellamy, Darren Bent og Jermain Defoe. Bascombe mener at Benitez finner både ulemper og fordeler ved samtlige av disse britiske spissene, og hevder at spanjolen kan finne billigere og mer teknisk begavede angripere i utlandet.

Benitez må også ha i tankene hvor mye penger han har å rutte med, og hvilke spillere som det vil kreve mest forhandlinger å sikre seg. Det har blitt antydet at Charlton forlanger hele £12M for Bent, og det er en sum spanjolen neppe er villig til å betale.

Ryktene om at Shaun Wright-Phillips skal være på vei fra Chelsea blir også avfeid av Liverpool Echo. Avisen anser det ikke som realistisk at Jose Mourinho er villig til å la spilleren gå til en konkurrent om ligatittelen. Bascombe skriver at Wright-Phillips uansett ikke topper Benitez sin ønskeliste når en høyreflankes skal handles, og hevder hardnakket at hans hovedmål i denne posisjonen spiller i en liga på kontinentet.

Liverpool Echo gjør også et poeng ut av at de røde kan trenge en ny keeper dersom Jerzy Dudek eller Scott Carson blir solgt.

- Jeg vil overvære Champions League-finalen på onsdag og så reise på ferie med min familie, sier Benitez når han blir bedt om å fortelle om sine umiddelbare planer.

- Jeg ville foretrekke å handle inn nye spillere før VM, men det er ikke sikkert dette er mulig. Vi må vente og se, men staben min jobber hardt, forsikrer han.

- Vi har jobbet med fremtiden gjennom hele sesongen, og nå vil vi rette fokus enda mer mot dette i tiden som kommer. Det fremstår som klart for alle at vi har gjort store fremskritt, og nå er tanken å ta det neste trinnet opp på stigen.

I sommer kan avgangene fra Liverpool komme til å vekke like mye oppsikt som kjøpene. Echo skriver at Benitez har klare intensjoner om å selge Djibril Cissé, men hovedproblemet blir å finne en kjøper som er villig til å gi de røde tilbake mesteparten av de £14M som Liverpool betalte for franskmannen.

Pongolle og Le Tallec til U21-EM
Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec er tatt ut i Frankrikes tropp til U21-EM i Portugal i tidsrommet 23.mai til 4.juni. Før den tid skal de unge franskmennene spille en privatlandskamp mot Kroatia kommende torsdag, som et ledd i oppkjøringen til mesterskapet. I gruppespillet under mesterskapet møter Frankrike vertsnasjonen Portugal (23.mai), Tyskland (25.mai) og Serbia & Montenegro (28.mai). (Research av Frank H. Larsen)