Benitez raser mot Norges Fotballforbund

Rafael Benitez skal være rasende på Norges Fotballforbund og Åge Hareide etter at de har tatt med en skadet John Arne Riise i troppen til EM-kvalifiseringen i kommende uke.

Rafael Benitez er på fullstendig kollisjonskurs med Norges Fotballforbund etter at Åge Hareide inkluderte John Arne Riise i troppen til EM-kvalifiseringen i neste uke. Det skriver Liverpool Echo i dag.

Den sportslige ledelsen på Anfield insisterer på at Riise er utilgjengelig for kampene mot Ungarn og Moldova. Fotballforbundet presser likevel Riise til å slutte seg til landslaget i Oslo for en legesjekk. Benitez foretrekker imidlertid at venstrebacken forblir på Merseyside for å fortsette rehabiliteringen etter ankelskaden han pådro seg mot Sheffield United. Spanjolen skal være sjokkert over at Hareide har inkludert sunnmøringen i troppen, da det er åpenbart at forsvareren ikke kan spille i noen av de to kampene på grunn av leddbåndskaden i ankelen.

Benitez fortviler også over den internasjonale terminlisten, og mener at det håpløse spilleoppsettet kan virke negativt inn på Liverpools deltagelse i Champions League.

- John Arne kan ikke spille for Norge, slår Benitez bestemt fast.

- Riise og Carragher befinner seg i samme situasjon. Begge er skadet, og det er ikke fair at de da må reise for å slutte seg til sine respektive landslag. Spillerne forstår dette. Selv om landslagsspill er viktig for dem, er klubben, Liverpools supportere og lagkameratene viktigere for øyeblikket.

- Det er mange som forventer mye av oss denne sesongen. Vi ønsker å oppnå store ting. Likevel måtte vi spille vår viktigste kamp for sesongen med noen av våre beste spillere et stykke fra toppformen, fordi at de måtte restituere seg etter VM. Nå har man prestert å legge to EM-kvalifiseringsrunder til starten av sesongen. Det er håpløst, mener Benitez.

- Dette er ikke bare et problem for Liverpool, men for alle store klubber. Jeg så Liverpool-fansen i Kiev, og ønsker å takke dem. Det blir feil overfor dem at vi ikke kan forberede oss skikkelig til en slik viktig kamp, på grunn av at våre VM-spillere ikke hadde mulighet til å komme i form til den kampen. Det var en farlig situasjon for klubben.

- Supporterne bruker mye penger på å reise rundt og se oss spille, og de forventer at vi er med i Champions League. Da er det håpløst at vi ikke er i stand til å ha spillerne i den fysiske formen de bør være, fordi de spiller for mange landskamper, avslutter Benitez.

Liverpool håper at både Riise og Carragher rekker Goodison-derbyet 9.september, men duoen vil sammen med Mohamed Sissoko måtte stå over morgendagens kamp mot West Ham.