Benitez roser seniorspillerne

Liverpools manager berømmer sine mest erfarne. To hjemmeseire garanterer for gruppeseier. Bordeaux innrømmer at det vil bli vanskelig nå.

Rafael Benitez har i det siste kritisert sine nøkkelspillere for ikke å ha vist denne samme formen som tidligere, under en høst hvor noen av de mest profilerte utvilsomt har vært preget av en aktiv sommer med sluttspill i Tyskland og kvalifiseringskamper.  Etter sesongens første borteseier mot Bordeaux i går, var det imidlertid en fornøyd sjef som kontstaterte at de røde nå kan sikre videre avansement i CL på Anfield.  Dersom man vinner neste hjemmekamp mot Bordeaux vil det bare være teorien som ikke gir Carragher & Co adgangskort til 1/8, og hvis man i tillegg slår PSV på eget gress er gruppeseieren garantert før siste kamp i Istanbul mot Galatasaray.

- Jeg ba om en stor kamp av mine erfarne spillere og det er hva jeg fikk, forklarte Rafa etter oppgjøret i Frankrike.  – Jeg var veldig fornøyd med mine seniorspillere.  Jeg ønsket at de viste seg fram.  Jeg fikk den responsen fra José Reina, Steve Finnan, John Arne Riise, Xabi Alonso, og ikke bare fra Jamie Carragher og Sami Hyypiä.

- Samtidig må jeg berømme alle spillerne, ikke bare noen få.  Vi tok bra vare på sjansen da målet kom, men greide ikke å få et til på tross av flere sjanser.  Det gjorde at vi ble satt under press, men vi viste en profesjonell holdning som sørget for borteseier og at buret ble holdt rent.

- Jeg var fornøyd med Peter, sier manageren på spørsmål om målscorer Crouch.  – Han misset et par muligheter i 1.omgang, men du må bare fortsette og det var det han gjorde.  Du må ha en slik innstilling dersom du skal vinne noe.

- Slik som gruppen er blitt var det veldig viktig å vinne.  Det kan se ut som om vi er nærme nå, men det er vanskelig å vinne kamper på dette nivået og vi vil ikke ta noe for gitt i de to neste hjemmekampene.  Vi har fortsatt igjen Galatasaray borte, men det hele vil nå avhenge av hvordan vi gjør det på Anfield mot Bordeaux og PSV.

Trener for Bordeaux, Ricardo Gomes, innrømmet at sjansene for å avansere nå var små.

- Vi gjorde det bra i lange perioder, men vi greide ikke å komme igjennom Liverpools forsvar, mente Gomes. 

- Vår oppgave har blitt veldig, veldig vanskelig.  Det er ikke helt over siden ting kan forandre seg fort i fotball, men nå vet vi hvor vrient det vil bli å avansere.