Big Sam frykter Crouchy

Det er en Liverpool-spiller Bolton-manager Sam Allardyce frykter mer enn noen annen foran morgendagens kamp. Peter Crouch.

Bolton-manager Sam Allardyce skulle likt å se Peter Crouch i sin egen stall, og ikke hos motstanderen, foran morgendagens møte med Liverpool på Reebok Stadium. Allardyce prøvde nemlig å hente den lange spissen til Bolton ved tre anledninger, uten å lykkes. Den første gangen for hele seks år siden. Nå frykter han at Crouchy skal avgjøre morgendagens kamp på Reebok.

- Det irriterer meg fortsatt at jeg ikke fikk tak i Crouch den gangen han spilte for QPR. Og spesielt irriterer det meg etter å ha sett han gjøre slike mål som han gjorde på onsdag, sier Allardyce, som selv var tilstede og overvar Liverpools kamp mot Galatasaray onsdag kveld.

- Jeg har alltid beundret Crouch, helt siden jeg så han rundspille Colin Hendry for seks år siden. Jeg prøvde å kjøpe han den gangen, men fikk ikke overtalt Bolton-styret til å komme opp med pengene. Jeg prøvde også å kjøpe han da han ble solgt fra Aston Villa, og likedan da det ble klart at han ville forlate Southampton. Men da var vi i realiteten sjanseløse i kampen om hans signatur.

- Jeg aner ikke hvilket lag Rafael Benitez vil stille med i morgen. Han roterer på laget eksepsjonelt bra, så vi får bare vente og se. Klarer vi å spille like bra som mot Portsmouth på mandag, vil vi gi Liverpool en tøff test. Benitez bruker stort sett det samme spillesystemet, så vi vet hvordan Liverpool vil prøve å spille. Men hvilke spillere som kommer til å utfylle de ulike rollene må vi bare gjette oss til, sier Big Sam til Boltons offisielle nettsted.

- Å rotere på troppen er en del av den moderne fotballen. Benitez har ikke stilt med det samme laget i to kamper på rad på 93 kamper, noe som er utrolig. Men ser jeg tilbake på fjorårssesongen, var det faktisk bare to ganger at jeg stilte med det samme laget i påfølgende kamper også, i løpet av 53 kamper. Når du har en stor tropp med kvalitetsspillere har du råd til å gjøre forandringer, og det har fungert for Liverpool. Det er bare å studere statistikken deres, legger han til.

- Liverpool-kampen vil bli en stor utfordring for oss. De har et kvalitetslag som spiller virkelig bra for øyeblikket. Vi vil forberede spillerne til denne kampen, og vil gå gjennom videomateriale for å demonstrere for spillerne hvordan de spiller.

- Liverpool liker ikke å komme hit til Reebok, og de siste årene har vi gjort livet surt for dem. Vi elsker å spille mot topplagene på hjemmebane, og vi skal prøve å bruke vår gode hjemmeform til vår fordel. Jeg er sikker på at det blir en flott kamp, og jeg er glad for at Sky sender kampen live.

Allardyce tok med seg sin assistent Sammy Lee til Anfield på onsdag, og ble imponert over Liverpools offensive spill mot Galatasaray.

- Jeg ble bekymret over hvor godt de spilte i første del av kampen mot tyrkerne. Liverpool dominerte fullstendig over hele banen, og en stund så det ut til at de ville vinne med kalassifre. Liverpools angrepsspill var av høy standard. Det jeg imidlertid lærte av Galatasaray er at du må sette Liverpool under press, og prøve å utnytte deres defensive svakheter. Det klarte tyrkerne i andre omgang. De kom inn i kampen igjen, og var uheldige som ikke fikk med seg ett poeng. Jeg fikk se hvor sårbart Liverpools forsvar er, og nå er det opp til meg å prøve og utnytte dette i helgen, sier Allardyce.

Boltons offisielle nettsted bekrefter for øvrig at Quinton Fortune ikke kommer til å spille mot Liverpool i morgen, ettersom han ikke har blitt klar av sin akillesskade.

Davies med stikk til Rafa
I likhet med Allardyce liker heller ikke Bolton-angriper Kevin Davies at Rafael Benitez har kritisert hans lag for å spille på kanten av det lovlige.

- Jeg har både fått og delt ut juling. Jeg har fått mange albuer i ansiktet i årenes løp, og også av og til truffet motspillere i hodet selv. Fotball er en mannsidrett, og en kontaktsport. Om du blir truffet av en albue, er det bare å komme seg på beina igjen og fortsette. Jeg tror ikke manageren vil få problemer med å motivere oss mot et lag som Liverpool, sier den kraftige angriperen til Bolton Evening News, og får støtte av sin manager.

- Vi kommer til å gjøre det vi kan innenfor regelverket for å vinne fotballkamper, og vi har bevist at vi klarer å matche lag vi egentlig ikke skulle være i stand til å konkurrere med. På papiret skulle vi ikke ha en sjanse mot Liverpool, men fordi vi jobber hardt både på og utenfor banen, og får det beste ut av de ressursene vi har, har vi en tendens til å irritere de store klubbene. Jeg håper det fortsetter slik.