Blackburn har akseptert Bellamy-budet

The Times skriver at Blackburn har akseptert Liverpools bud på £6M for Craig Bellamy. Angriperen er ventet å skrive under for de røde senere denne uken.

Blackburn Rovers har, noe motvillig, akseptert Liverpools bud på £6M for Craig Bellamy. Det er nå ventet at waliseren skriver under for Anfield-klubben så snart han returnerer fra sin bryllupsreise senere denne uken. Det er seriøse The Times som skriver dette.

Bellamy må imidlertid fortsatt overbevise i Rafael Benitez sin ”kryss-eksaminasjon”. Liverpool-manageren foretar nemlig alltid en grundig vurdering av spillerne han ønsker å kjøpe, og foretar personlige samtaler der han vurderer den enkelte spillers personlighet. Bellamys noe brokete fortid kan føre til at denne testen blir ekstra grundig denne gangen. Det er imidlertid ikke ventet at dette skal skape noen problemer for overgangen.

Blackburn-styret hadde ingen andre muligheter enn å akseptere Liverpools bud på spilleren, ettersom dette utløste en klausul i Bellamys kontrakt med Ewood Park-klubben som gir han tillatelse til å snakke med de røde. Blackburn betalte som kjent £5M for spilleren da de kjøpte han fra Newcastle i fjor sommer.

Blackburn skal ha planlagt å tilby Bellamy en ny kontrakt verdt £50 000 i uken for å overbevise angriperen om å forbli på Ewood Park. Dette tilbudet skal de ha økt til £65 000 etter at Liverpool la inn sitt bud. Det vil i så fall ha gjort Bellamy til Blackburns best betale spiller noensinne. Blackburn-ledelsen skal imidlertid nå ha resignert, og innsett at Bellamy kommer til å flytte til Anfield selv om han kommer til å tjene mindre penger der.

Benitez håper at 26 år gamle Bellamy skal gi Liverpool-angrepet hurtighet, og anser Blackburn-spilleren som en god makker til Peter Crouch og Robbie Fowler. Det er også ventet at Liverpool-manageren vil hente inn enda en spiss før seriestart.

At Blackburn nå har akseptert budet betyr samtidig at Liverpool nå har tillatelse til å diskutere de personlige betingelsene med spilleren. Bellamy gjorde 17 mål på 32 kamper for Blackburn sist sesong.