Bordeaux også på etterskudd

Morgendagens motstander i Champions League har hatt en lignende start som Liverpool. Lawrenson mener det er skjebnekamp på søndag. John Owens om bunnlaget i juniorligaen.

Playmaker kritiseres
Liverpool spiller borte mot Bordeaux, på tredje kampdag i gruppespillet av CL i morgen.  De to klubbene har hatt en nokså lik åpning på sesongen i egen liga, selv om de helrøde har startet best i Mesterligaen.

Bordeaux er nr.5 i Ligue 1 denne sesongen, etter å ha tapt bare en hjemmekamp men også bare vunnet en kamp på fremmed gress.  Etter ni spilte kamper er man dermed allerede 10 poeng etter suverene Lyon.  Ikke ulikt Liverpool, som også har slitt på fremmed gress og har terreng å ta igjen på Chelsea og Manchester United.

Begge lagene har også hatt lite med tørt angrepskrutt så langt.  Bordeaux har 11-12 i målforskjell, mens Liverpool har 9-9 på sine åtte ligakamper.

Rafael Benitez kritiserte nylig noen av sine mest erfarne spillere, som ikke har vist stabil god form i høst.  Midtbanespillerne Steven Gerrard og Xabi Alonso er blant disse.  Hos Bordeaux er det veteranen Johan Micoud som blir mest kritisert.  Micoud er kjent for både å score og legge opp til mål fra sin offensive og sentrale midtbanerolle, men bortsett fra en fulltreffer i ligaåpningen har det ikke blitt noen nettkjenning på playmakeren.  Det var forventet store ting av 33-åringen etter hans overgang fra Werder Bremen i sommer, men så langt har han ikke funnet seg til rette i nye omgivelser.

- Det må bli en slutt på at alle spør om problemet er Micoud, sier imidlertid angriper Jean-Claude Darceville.  – Det er på tide at vi selv tilvenner oss situasjonen og begynner å spille.

I Champions League har Bordeaux spilt 0-0 i Istanbul mot Galatasaray og tapt 0-1 hjemme mot PSV.  Det betyr at en seier hjemme mot Liverpool er nødvendig for at man skal ha et realistisk håp om avansement.

- Liverpool vil bli en ny kamp, mot en annerledes formasjon, sier trener Ricardo.  – Jeg tror ikke noe på å bytte system ut fra motstanderen, men jeg liker å ha alternativer.  Enten det blir tre på midtbanen eller med en diamant, vi vil få det til å fungere mot Liverpool.


- Ikke råd til tap på søndag
I sin spalte i Liverpool Daily Post sier den gamle stopperen Mark Lawrenson at Liverpool ganske enkelt ikke har råd til å tape mot Manchester United på søndag, dersom man skal være med i kampen om et ligagull.  Lorro har ikke lagt skjul på at han synes Rafael Benitez roterer for mye på laget, og han mener nå at man må satse med det beste man har på Old Trafford.

- Det kan være at det er tidlig i sesongen, men Liverpool vet at de ikke har råd til å tape på Old Trafford, mener Lawrenson.

- Liverpool står allerede foran en situasjon hvor man må vinne tre kamper mer enn sine største rivaler for å ta igjen det tapte.  En seier på Old Trafford vil utvilsomt hjelpe, men da er de nødt til å få vekk den usikkerheten de har vist på sine bortekamper så langt.

- United har fått blod på tann denne sesongen og jeg føler virkelig at Benitez nå må benytte sin beste ellever.  Det er vel å bra å holde troppen frisk, men det er nå fare for at man blir for langt etter.


Juniorer på bunnen
Med fire uavgjort og fem tap på ni kamper er Liverpools juniorlag på bunnen av sin ligatabell.  En frustert trener John Owens måtte bare erkjenne at helgens tap mot Crewe var den samme historien som tidligere, hvor man ikke hadde greid å utnytte sitt spillemessige overtak.

- Det var det vanlige, og denne gangen hadde vi enda flere sjanser enn normalt, sukker Owens.  – Vi kom under tidlig, men gjennom størstedelen av 1.omgang produserte vi gode sjanser uten å ta vare på dem.  Det var frustrerende å gå inn til pause etter bare å ha scoret et mål, etter å ha spilt meget bra.  Slik bare fortsatte det etter pause.  Vi var nære på, men ikke nærme nok.

- Vi har 10 spillere på Melwood som er unge nok til å spille for U18, men de spiller for reservene.  Det er noe positivt, men det gjør at vi må bruke spillere i posisjoner som de ikke er vant til å spille i ettersom vi har for dårlig dekning i enkelte lagdeler.  Vi sier at det er en del av deres utdannelse, men det påvirker også det arbeidet vi gjør ellers i uka.  Det som er nødvendig er imidlertid at spillerne presterer under kampene.

Liverpool håper at den storvokste midtstopperen Laurence Gaughan skal bli spilleklar til neste kamp, etter at den irske landslagspilleren har vært plaget av en lyskestrekk.