Briller til besvær

Mohamed Sissoko sliter med å finne beskyttelsesbriller som han er komfortabel med. Jamie Carragher har blitt skremt av Houllier og Benitez.

Liverpools medisinske støtteapparat prøver desperat å løse problemet med Mohamed Sissokos beskyttelsesbriller. Midtbanespilleren fikk som kjent problemer med dugg på brillene da han brukte dem for første gang mot Birmingham, og har valgt å spille uten i de to påfølgende kampene, mot Everton og West Bromwich.

- Vi prøver å finne løsninger, og vurderer andre briller nå. Vi må finne ut om det er mulig for Sissoko å spille med et brillepar som kan tas av og på etter eget forgodtbefinnende. På den måten kan han ta dem av og beholde dem på hodet uten å bruke dem, akkurat som Edgar Davids gjør, uttaler Rafael Benitez til Liverpool Daily Post.

Carragher tviler på at han vil bli manager
Jamie Carragher forteller i dag til Sky Sports at Rafael Benitez og Gerard Houllier har skremt han såpass at han tviler på at han noen gang vil velge manageryrket etter at den aktive karrieren er over. Selv om han så smått har begynt på en trenerutdannelse, ser ikke Carra noen fremtid innenfor manageryrket.

- Noen av oss spillerne har begynt å ta trenerkurs, men jeg er ikke så sikker på at jeg blir trener eller manager i fremtiden. De virker som en heldøgnsjobb. Etter å ha spilt under Gerard Houllier og Rafael Benitez undres jeg på om de to har noe liv utenom fotballen i det hele tatt. Folk sier at jeg kun er opptatt av fotball, men Benitez er bare helt besatt. Alt handler om fotball for han, forteller midtstopperen.

- Jeg har aldri snakket med han om noe annet enn fotball. Ikke det at jeg har noe i mot det, men med søvnløse netter og presset fra supportere og media er det en vanskelig jobb å være manager. Vil du være best som manager, har du ikke noe liv utenom fotballen, konstaterer han.

- Det skremmer meg til tider hvor hardt managere jobber. Jeg tror at det først og fremst er de som aldri slo igjennom som spillere som vil bli managere i fremtiden. De som nådde toppen som spillere vil ikke orke å utsette seg for en slik arbeidsmengde etter spillekarrieren, fordi de føler at de har nådd toppen innen fotballen.

- Folk som Houllier, Benitez og Mourinho er besatt av fotballen, og det er den som driver dem. Og jeg tror mye av grunnen er at de selv aldri nådde opp som spillere, og nå får de den karrieren de ønsket som managere isteden. Mange av oss som spiller i Premier League nå vil ikke bli managere når vi innser hvor mye som kreves i dette yrket. Vi lever et lett og bekymringsløst liv nå, og vil ikke klare omstillingen, tror han.

Carragher sier ellers at han ikke frykter for fremtiden sin på Anfield, trass i at Benitez har investert i nye unge stoppere i form av Daniel Agger og Gabriel Paletta.

- Jeg føler meg veldig komfortabel i min posisjon nå. Ikke komfortabel på den måten at jeg vil slappe av, men jeg er ikke bekymret for hvilke fremtidsplaner manageren måtte ha.