Byggesøknaden må godkjennes på nytt

Flere endringer i lover og regelverk medfører at byggesøknaden for Liverpools nye storstue i Stanley Park må godkjennes på nytt. Søknaden ble oversendt til de lokale myndighetene i går.

Liverpool FC skal i følge Liverpool Daily Post ha bedt byrådet vurdere byggesøknaden for det nye stadionanlegget i Stanley Park på nytt. Dette fordi det har kommet endringer i de lokale bygningslovene siden byggesøknaden først ble godkjent. Dermed trenger man i realiteten en ny godkjenning av planene.

- Liverpool har sendt inn byggesøknaden på nytt for godkjenning av stadionplanene, for å være sikre på at søknaden tilfredstiller alle endringene i bygnings- og planleggingsloven som har kommet i løpet av de to årene som har gått siden søknaden opprinnelig ble godkjent, uttaler en talsmann for byrådet i Liverpool.

Daily Post skriver også at North West Development Agency i går kveld bekreftet at de vil overføre flere millioner pund til prosjektet så lenge klubben klarer å skaffe til veie den nødvendige private finansieringen.

Kostnadene til det nye anlegget med plass til 60 000 mennesker har økt fra £80M til £160M i løpet av de fem årene som har gått siden planene først så dagens lys. Det har de siste månedene hersket tvil om prosjektet noen gang kommer til å bli gjennomført, på grunn av de økte kostnadene og styrets problemer med å finne en løsning på finansieringen av anlegget. Men i går kveld kom det nye, optimistiske toner fra Liverpool-leiren i så måte.

- Vi er rimelig sikre på at planene blir realisert og vil gjøre alt som står i vår makt for at dette anlegget blir bygd, uttaler en talsmann for Liverpool FC til lokalavisen.

Daily Post skriver at klubben nå har signert en formell kontrakt med de lokale myndighetene, der de har blitt enige om å sørge for infrastrukturen rundt det nye anlegget, slik som adkomstveier og parkering.

Byplanleggere har også lansert et nytt alternativ der kapasiteten på stadion blir begrenset til 45 000 seter. Dette er trolig ikke noe alternativ for Liverpool FC i det hele tatt, da hele hensikten med et nytt stadion er å øke tilskuerkapasiteten. Klubben skal ellers ha fått forbud mot å starte bygging på tomten inntil man har kommet med forbedrede planer for friområder som går tapt som følge av det nye anlegget. Det snakkes i så henseende om fotballbaner i en park i Lower Breck.

Liverpool FC jobber fortsatt intenst med finansieringen av nyanlegget, og dette må klubben som kjent ha klart innen midten av april, ellers vil man gå glipp av £10M i EU-midler. Men NWDA har som nevnt nå bekreftet at de vil frigjøre midlene så snart finansieringen er klar fra klubbens side.

- NWDA er ivrige etter å investere i moderniseringen av bydelen som ligger inne i stadionplanen. Men den private finansieringen må være på plass først. Vi må være sikre på at disse pengene er i boks før vi kan fristille våre midler til prosjektet, uttaler Steven Broomhead som er daglig leder i NWDA.

Han forteller også at alle bygninger fra 47 til 71 Anfield Road vil bli revet for å gjøre plass til nyanlegget. Joe Kenny, som er formann i en aksjonskomite for innbyggerne i Anfield-området, sier at de fortsatt har planer om å gå rettens vei, om nødvendig, for å stoppe prosjektet.