Carra pådro seg ankelskade

Jamie Carragher pådro seg en ankelskade på Old Trafford. Både Carra og Craig Bellamy står trolig over mot Reading i ligacupen. Rafa etterlyser innsatsvilje.

Rafael Benitez måtte notere en ny mann på skadelista etter 2-0 tapet på Old Trafford. Jamie Carragher pådro seg nemlig en ankelskade. Rett før den fatale klareringen rett i beina på Rio Ferdinand som resulterte i 2-0 scoringen, tråkket midtstopperen over, og han sliter nå med smerter i ankelen. Carragher trosset som kjent smertene der og da, og fullførte kampen etter litt behandling på sidelinja.

Både Carragher og leggskadede Craig Bellamy kan bli spilleklare til helgens ligakamp mot Aston Villa, men det er ventet at begge spillerne står over ligacupkampen mot Reading onsdag kveld. En kamp som den skadede duoen trolig ikke ville ha startet uansett, da Benitez har bebudet at han vil gi noen av de yngre spillerne en sjanse til å vise seg frem.

Rafa etterlyser innsatsvilje
Etter gårsdagens pinlige forestilling på Old Trafford blir nå Rafael Benitez sin hovedoppgave å få humøret og innsatsviljen tilbake i troppen til ligacupkampen mot Reading onsdag kveld. Liverpool-manageren nektet å kritisere sitt mannskap i full offentlighet etter tapet i Manchester, men han erkjenner at det nå kreves radikale forbedringer i spill og resultater.

Liverpool-spillerne slikket sine sår på Melwood i dag, der manageren manet sine tropper til å stå sammen i kampene som kommer.

- Nå må manager, kaptein og staben jobbe sammen for å hjelpe spillerne. Vi har gjort det de siste to ukene også, men nå må vi jobbe enda hardere, uttaler Benitez til Liverpool Echo i ettermiddag.

- Etter kampen i går fortalte jeg spillerne at det ikke var noe de kunne gjøre for å endre resultatet mot Manchester United nå. Det vi kan gjøre er imidlertid å utvise karakterstyrke. Vi vet vi har kvalitetene som kreves, men av og til må innsatsen være høyere.

- Når du spiller for Liverpool FC har du et ansvar for å prøve og vinne enhver kamp, og å spille bra. Dette er kanskje ikke alltid mulig, men vi må likevel prøve.

- Nå må vi prøve å bygge opp igjen spillernes selvtillit. Vi kan kun gjøre dette ved å trene hardt og å vinne kamper. Den tapte selvtilliten kan bare gjenvinnes over en lengre periode. Det vil ikke være nok å vinne to kamper.

- Nøkkelspillere er fortsatt ikke i form. Vi har en sterk stamme i laget, og nå må vi analysere det som skjedde for å finne ut hva vi må forbedre, sier Rafa.

Nye spillere linkes
Tabloidavisen Mirror hevder at Rafael Benitez følger den unge nigerianeren Stephen Sunday med argusøyne. Sunday spiller for tiden i spansk 2.divisjon med Club Polideportivo Ejido, og Real Madrid skal allerede ha fått avslått et bud på £200 000 på tenåringen. Mirror tror at Liverpool vil by så mye som £1M i januar.

Sunday befinner seg midt i en prosess der han håper å få spansk pass, og det vil utvilsomt forenkle en eventuell overgang til engelsk fotball.

- Mange lag i England og Spania ønsker min klients tjenester. Betis kom med et tilbud sist sommer, og Liverpool forbereder et bud, siteres spillerens agent, Rodrigo Fernandez i Mirror.

Samtidig linker italienske Gazetta dello Sport Liverpool til Palermo-spissen Andrea Caracciolo. Avisen hevder at Liverpool hadde speidere til stede for å følge Caracciolo under Palermos kamp i UEFA-cupen mot Eintracht Frankfurt i forrige uke. Det hevdes også at de røde har enda en italiener i søkelyset, nemlig Piacenzas unge spiss Daniele Caccia.

Transfervinduet i januar nærmer seg med stormskritt, og vi blir således ikke overrasket om stadig flere spillere blir linket til Liverpool de kommende ukene.

Ince blir Macclesfield-manager
Engelske medier hevder at Macclesfield Town kommer til å utnevne Paul Ince som klubbens nye manager på en pressekonferanse i ettermiddag. Den tidligere Liverpool-kapteinen forlot nylig League Two-klubben Swindon hvor han spilte i kort tid. Han vil nå få en tøff oppgave med å berge klubben som ligger desidert sist i League Two fra nedrykk.

Gamsten sier ikke nei til Liverpool
Morten Gamst Pedersen innrømmer overfor VG at han vil finne det vanskelig å si nei til en klubb som Liverpool om det skulle komme et tilbud fra Anfield. Blackburn-vingen har gjort seg bemerket i Premier League etter at han ankom Ewood Park for to år siden, og nordmannen virker nå å være lysten på nye og større utfordringer.
- Om det kommer et tilbud fra en klubb av Liverpools kaliber, vil jeg vurdere det, siteres Gamst Pedersen.