Carra tror Crouchy dekker opp for Owen

Jamie Carragher tror at Peter Crouch vil sørge for at England merker fint lite til tapet av Michael Owen. Scouseren peker på Crouchys scoringsrate i de siste kampene som prov på det.

Jamie Carragher tror Peter Crouch kan fylle tomrommet etter Michael Owen i Englands neste VM-kamper.

- Peter Crouch sin scoringsrate for øyeblikket matcher enhver spiss i verden, uttalte Carra til pressen under landslagstroppens pressebriefing i dag.

Crouch ble som kjent byttet inn bare noen minutter ut i Englands kamp mot Sverige i går kveld, på grunn av Michael Owens alvorlige kneskade. Owen må nå regne med minimum 5 måneder på sidelinja, så VM er over for hans del.

Lagkamerat Carragher tviler altså ikke på at Crouch kan fylle Owens sko, dersom den lange spissen får starte kampen mot Ecuador på topp sammen med Wayne Rooney på søndag. Men det er også godt mulig at Sven Göran Eriksson velger en formasjon der han benytter bare en ren spiss i søndagens oppgjør i Stuttgart.

Crouch står bokført med seks mål på sine seks siste landskamper, og det lover godt for resten av VM mener Carragher.

- Jeg føler virkelig med Michael Owen. Han er en god venn, og han tror selv at det dreier seg om en meget langvarig skade. Men Crouchy er mannen som kan steppe inn og overta Michaels rolle. Hans statistikk for England i de siste seks-sju kampene beviser det. Jeg tror han har gjort ett mål per kamp i denne perioden. Det er en scoringsrate som tåler sammenligning med hvem det skulle være. Selv de beste spissene i verden ville streve med å kopiere noe sånt. Jeg har stor tiltro til Crouchy. Han har vært meget god i det siste, og du kan ikke forlange mer.

- Jeg vil være glad på hans vegne om han fortsetter på samme viset, etter all den kritikken han fikk tidligere i sesongen fordi han ikke gjorde nok mål. Han ble som kjent pepet ut av egne supportere i sine første landskamper. Men han har bevist at alle disse tok feil.

Carragher er ellers glad for at England klarte sin målsetting om å vinne gruppa, men er likevel skuffet over at man ikke klarte å beseire Sverige for første gang siden 1968, etter at svenskene utlignet til 2-2 på overtid i går.

- Vi spilte vår beste fotball så langt i mesterskapet i første omgang, og kom til mange avslutninger. Vi var også sikre defensivt. Men svenskene måtte jo slå tilbake, ettersom de trengte ett poeng. Fotball er ofte slik. Dersom Sverige hadde ført kampen før pause, tror jeg vi ville ha tatt over i andre omgang. Lag som ligger under har ingenting å tape, og kan kaste folk i angrep. Svenskene skal ha kredit for at de gjorde nettopp det.

- Det virker ikke som vi noen gang skal klare å slå Sverige. 38 år er lang tid. Selv om vi vant gruppen, er vi skuffet over at vi ikke fikk begravd den vonde statistikken.

Carragher slår også fast at England må opptre bedre defensivt i neste kamp, etter at svenskene gang på gang gikk seirende ut av duellene i dødballsituasjoner. Det var da også slik Sveriges to scoringer kom.

- Vi er skuffet over å ha sluppet inn to mål fra dødballsituasjoner. Vi fikk også et par skremmeskudd til, så dette er noe vi må jobbe med. Heldigvis ble ikke dette utslagsgivende for oss, ettersom vi vant gruppen likevel.