Carra vil holde nullen

Jamie Carragher mener Liverpool må finne tilbake til taktene fra i fjor, da laget holdt nullen i rekordmange kamper. - Det må bli slutt på forsvarstabbene, sier han.

Jamie Carragher sier i et intervju med Liverpool Daily Post i dag at Liverpool må finne tilbake til det solide forsvarsspillet fra i fjor, om man skal få reddet ligasesongen. En kamprekke på 11 kamper på rad hvor man ikke slapp inn mål, og en total ved sesongslutt på 33 kamper uten baklengs, hvorav 22 i Premier League, må repeteres, mener scouseren.

Så langt denne sesongen har de røde kun holdt nullen i tre av 12 kamper, og kanskje enda mer bekymringsfullt; Jose Reina har plukket ballen ut av nettmaskene hele sju ganger på fire bortekamper. Carragher gjør da også et poeng ut av at borteformen må forbedres radikalt.

- Det er frustrerende å konstatere at de andre lagene lett gjør mål mot oss når vi spiller borte. Bolton hadde vel en skikkelig sjanse fra åpent spill, og på den gjorde de sitt andre mål. Pepe Reina ble ikke satt på noen prøver i resten av kampen. Det var likedan mot Chelsea og Sheffield United, og selv om vi spilte dårlig mot Everton, så hadde ikke de mange sjansene heller.

- Men fotball handler mye om å ta vare på sjansene sine, og du har ikke råd til å gjøre tabber i forsvaret. Uansett hvor små tabbene er, kan du bli straffet for dem. Det er små detaljer som har kostet oss dyrt denne sesongen. Manageren ga oss en skjennepreken etter Galatasaray-kampen, fordi vi spilte nesten som skolegutter mot slutten, der det var angrep mot forsvar. Vi må slutte å slippe inn lettkjøpte mål, og begynne å holde nullen, slår Carra fast.