Champions League trekning i morgen

Fem britiske lag med når 1/8-dels finalen trekkes i morgen. Insúa i aksjon for Argentina. Britisk mesterskap gjeninnføres?

Trekningen for første Cup-runde av Champions League trekkes i morgen klokken 12.00. Trekningen sendes blant annet direkte på SportN og Eurosport. Liverpool.no kommer også til å oppdatere fortløpende fra trekningen.

Under ser du puljevinnere og toerne fra de forskjellige gruppene. Alle de engelske vant sin gruppe, mens det femte britiske laget (Celtic) kom på plassen bak United i pulje F. Som kjent kan Liverpool ikke møte lag fra samme fotballforbund (Arsenal, Manchester United og Chelsea) eller lag fra samme pulje (PSV).

Det betyr at vi møter enten Barcelona, Celtic, Inter, Lille, Porto, Real Madrid eller Roma. Mange storklubber med andre ord. Ingen har for eksempel vunnet turneringen flere ganger enn Real Madrid. Favoritten til de fleste er nok franske Lille.

Puljevinnere og toerlag

A: Chelsea                    -            FC Barcelona
B: Bayern Muchen          -            Internazionale Milano
C: Liverpool                  -            PSV Eindhoven
D: Valencia                   -            AS Roma
E: Lyon                        -            Real Madrid
F: Manchester Utd          -           Celtic
G: Arsenal                    -            FC Porto
H: AC Milan                   -           Lille

Liverpool er som puljevinner sikret hjemmekamp til slutt. Det betyr kamp på Anfield 6. eller 7. mars. Første kamp spilles enten 20. eller 21. februar.

Dersom du vil melding om utfallet av trekningen og kampdato til din mobiltelefon, sender du SMS med følgende melding: LFC UPDATE START til 2180.

Comeback for British Home Championship?
Med en allerede fullpakket terminliste meldes det at landslagssjefene for England, Skottland, Wales og Nord-Irland har uformelle samtaler om å gjeninnføre det britiske mesterskapet i fotball. Fotballens eldste turnering ble startet i 1883 og nedlagt i 1984 på grunn av sviktende interesse fra publikum, bråk på kampene og den politiske konflikten i Nord-Irland. Det er imidlertid ikke mange som har særlig stor tro på at forbundene kommer til å blåse liv i en turnering som vil gi enda flere kamper på terminlisten og gjøre ligaens beste spillere enda mer skadeutsatte.

Unggutt spilte for Argentina
Emiliano Insúa spilte i nitti minutter da Argentina U20 vant 1-0 mot Chile i en privatlandskamp i går. 17-åringen ble hentet inn på en låneavtale i forrige måned og kan bli Liverpool-spiller på permanent basis dersom han innfrir. Gårsdagens kamp var forberedelse til de søramerikanske U20-mesterskapet som går av staben 7-21. januar i Paraguay. Insúa er allerede tatt ut i den foreløpige troppen til mesterskapet.