Chelsea neste

Rafael Benitez begynner i dag forberedelsene til søndagens ”seriefinale” mot Chelsea i London. Souness fikk sparken i Newcastle.

Etter at Birmingham gjorde et sent mål mot Anfield Road End for tredje år på rad i går kveld, begynner Rafael Benitez nå jobben med å legge den frustrerende poengdelingen bak seg. Spanjolen er flink til å fokusere på neste match så snart en kamp er over, og han begynner nå forberedelsene til søndagens storkamp på Stamford Bridge.

Det vil utvilsomt være frustrasjoner i Liverpool-leiren over misbrukte sjanser til å knappe inn på Chelseas forsprang i de to siste kampene. London-klubben har i skrivende stund 18 poeng mer enn de røde, men Anfield-klubben har som kjent to hengekamper til gode. Bonusen for Liverpools del får være at de andre lagene man konkurrerer med om andreplassen heller ikke viser særlig stabil form. Både Tottenham, Arsenal og Manchester United tapte sine kamper i denne serierunden.

Et tap på søndag vil utvilsomt gjøre slutt på det lille håpet Liverpool fortsatt nører om å bli ligamester. En seier kan få glørne til å blusse opp. Da vil Jose Mourinho begynne å kjenne pusten av de røde i nakken, og presset vil være på serielederen.  

Souness fikk sparken
Tidligere Liverpool-kaptein og manager Graeme Souness ble i dag sparket fra stillingen som manager i Newcastle United. Laget har levert svake resultater i lang tid, men gårsdagens 3-0 tap for Manchester City var tilsynelatende dråpen som fikk begeret til å flyte over for formann Freddy Shepherd. Til Souness' forsvar skal det sies at han har slitt med enorme skadeproblemer denne sesongen, men nå holdt altså heller ikke denne unnskyldningen lenger.

Newcastle ligger for øyeblikket på 15.plass i Premier League, og nærmer seg faretruende nedrykssonen. Souness tok over som manager på St. James’ Park etter Bobby Robson i september 2004, og statistikken viser at hans lag har vunnet 36 av 83 kamper i hans tid i klubben.