Cissé startet for Marseille

Djibril Cissé startet sin første fotballkamp etter skaden. Steve Morgen ut mot David Moores. Barcelona med tøft kampprogram før Liverpool-kampene.

Utlånte Cissé har jobbet seg tilbake på fotballbanen etter beinbruddet i oppkjøringskampen til VM i sommer. Han har de siste ukene gjort et par innhopp for Marseille og bevist at han for andre gangen i karrieren har klart å komme tilbake fra en alvorlig skade. I går startet han for første gang en kamp siden juni og spilte 65 minutter. Det hjalp imidlertid lite da laget hans tapte 0-2. Det er ventet at overgangen til fransk fotball blir permanent i løpet av sommerens transfervindu.

Darren Potter og Chris Kirkland spilte 90 minutter for henholdsvis Wolves og Wigan. Verken Le Tallec eller Diao var på banen i går.

Morgan ut mot Moores
Klubbens tredje største aksjeeier på Anfield, Steve Morgan, var i formiddag med på det direktesendte radioprogrammet FiveLive. Morgan har tidligere vært meget kritisk til det som skjer i Liverpool og har forsøkt å kjøpe ut David Moores ved flere anledninger uten å lykkes. Hans selskap har tidligere kommet så langt i oppkjøpsforhandlinger at de har fått anledning til å igjennom regnskapene med lys og lykte, slik Dubai Holding gjør i disse dager. Det gjør at han utvilsomt har godt kjenneskap til klubbens økonomi – hvordan man analyserer regnskap og tall er imidlertid en annen ting. I dagens radioprogram var han igjen ute med hard skyts mot det nåværende styret og spesielt David Moores og Rick Parry. Han mente klubbens totalt gjeld nærmet seg £100M og at et eventuelt nytt stadionanlegg ville koste £200-230M. Morgan mente også DIC kom til å finansiere oppkjøpet med å ta opp betydelige lån. Moores og Parry fikk gjennomgå fordi de kunne hente ut en betydelig gevinst fra salget. Dette er jo ikke nye opplysninger. Med sine nesten 18.000 aksjer i klubben vil Moores innkassere et betydelig beløp den dagen han selger. Parry eier bare rundt 10 aksjer i klubben, men har av enkelte blitt tippet som ny formann hvis DIC-oppkjøpet gjennomføres.

Tøft kampprogram for Barca
Liverpool skal ut i vanskelig kamp mot Manchester United bare tre dager før avgjørende kamp i Champions League mot Barcelona i 1/8-dels finalen i mars. Vår spanske motstander har imidlertid også tøft program rundt datoene vi møter dem. Før kampen på Nou Camp skal de møte Valencia på bortebane. Før returoppgjøret på Anfield skal de ut i ny, vanskelig bortekamp. Kampen mot Sevilla står er foreløpig terminfestet til 4. mars. Det er imidlertid ventet at kampen spilles en dag frem i tid, slik at Barcelona får tre dager å forberede seg på. Det er også et poeng at hvis Liverpool ryker ut av FA-Cupen i 3. eller 4. runde vil de få 11 dagers hvile før 1. kamp mot de gode spanjolene. Slik ser terminlisten til de to klubbene ut:

Barcelona:
18.2 Valencia (B)
21.2 Liverpool
25.2 Bilbao
4.3 Sevilla (B)
6.3 Liverpool

Liverpool:
10.2 Newcastle (B)
17.2 5. runde FA_Cup
21.2 Barcelona (B)
24.2 Sheffield United (ligacupfinale)
3.3 Manchester United
6.3 Barcelona