Crouch avanserer i landslagskøen

Crouch jager startplass for England. Cissé krysser fingrene for VM og FA-Cup. LFC mottar heder.

10. juni er Paraguay motstander når England skal spille sin åpningskamp i VM 2006. England har allerede fått en turbulent innledning med spekulasjoner om ny landslagssjef. For Eriksson er det imidlertid andre ting som stjeler oppmerksomheten. Michael Owen brakk benet nyttårsaften og gjorde nylig comeback med et innhopp mot Birmingham. Den tidligere Liverpool-spissen har likevel langt igjen etter å ha vært ute i 21 kamper. I helgen ble det i tillegg enda mer å gruble på, da Rooney pådro seg et brudd i foten. Det hersker tvil om unggutten i det hele tatt vil bli tatt ut i VM-troppen.

Dette kan åpne døra for Peter Crouch. I løpet av året har Crouch fått sin debut og sitt første mål for landslaget. Det er ventet at Crouch er med i troppen til VM, men skadeproblemene har kanskje ført ham like inn blant de elleve foretrukne.

- Jeg håper folk kan se at jeg virkelig nyter å spille og score mål nå. Det handler om at de andre kan lese mitt spill, og jeg liker å tenke at jeg selv bidrar til å skape mål. Det er min rolle i laget, i tillegg til å score selv.

Den lange spissen nyter tydelig tillit fra Benítez. Utfordringen blir nå å vise seg kompetent for England og slik komme ut fra skyggen til Rooney og Owen.

- Min prioritet har alltid vært å spille meg inn på laget i Liverpool, for så å sikte videre mot England. Heldigvis har jeg greidd dette så langt.

- Å spille for Liverpool handler om å jakte på og vinne trofeer. Det gir deg mer anerkjennelse internasjonalt.

- Jeg vil ikke si jeg spiller for England bare fordi jeg er hos Liverpool, men å spille i Champions League og å spille med mine lagkamerater er nødt til å gjøre meg bedre. Dette har jeg tatt fordel av.

Rafa er ikke i tvil om at Crouch kan løfte seg til begivenhetene i sommer.

- Når Crouch i høst gikk uten mål var folk ivrige i å påpeke det. Men han fortsatte å jobbe hardt og spilte bra og har nå 13 mål. Han har kvalitet og erfaring nok til å spille for England.

Cissé sikter mot finale og VM 
Cissé, som har scoret 17 mål totalt denne sesongen, scoret begge i 2-1 seieren over finalemotstander West Ham. Han håper nå at målene kan hjelpe ham til startplass i nettopp finalen, i tillegg til billett til fotball-VM i Tyskland i sommer.

- Det var viktig for meg å få de målene med FA-Cup finalen bare halvannen uke borte. Jeg likte å være tilbake i laget og jeg er bestemt på å gjøre mitt beste når jeg har sjansen til å spille.

Cissé var toppscorer for Frankrike i kvalifiseringen til VM. Med spillere som Thierry Henry og David Trezeguet såvel som Louis Saha, Nicolas Anelka og Sidney Govou, er han imidlertid ikke garantert plass i VM-troppen.

- Hvis jeg kan fortsette å score for Liverpool, så vil den franske manageren forhåpentligvis notere seg det og huske på meg når uttaket kommer.

Cissé går ellers en usikker sommer i møte, da han allerede blir linket til diverse klubber. Den hurtige franskmannen har fått begrenset tillit. Dermed spiller han ikke bare for VM-billett, men også for sin fremtid på Anfield.

LFC mottar heder
LFC har mottatt en pris for sitt arbeid for anti-rasistiske holdninger. Prisen er basert på en mengde områder, alt fra innsats innen sikkerhetsvakter på kamp til signering av unge spillere. Rick Parry var selvsagt glad for hederen fra Kick It Out.

- Denne anerkjennelsen fra Kick It Out styrker engasjementet fra klubben til supporterne, at rasisme og diskrimenering ikke er akseptabelt uansett form. Klubben vil fortsette å arbeide sammen med lokalsamfunnet og skolene såvel som Kick It Out. Dette for å forsikre seg om at fotballen kan fortsette å samle mennesker fra ulike kulturer.