Crouch ga sin stemme på Terry

Peter Crouch stemte på John Terry som ”Årets spiller”. Nå håper han å lure midtstopperen i lørdagens semifinale på Old Trafford. Rush tror første målet vinner.

Peter Crouch avslører i dag at hans stemme på ”Årets spiller” har gått til fjorårsvinner John Terry, og den lange spissen innser at han må utkjempe den solide Chelsea-stopperen skal Liverpool avansere til FA-cupfinalen på London-lagets bekostning.

Crouch håper selvsagt at lagkamerat Steven Gerrard skal vinne avstemningen om å bli ”Årets spiller” i Premier League, men spillerne kan selvfølgelig ikke stemme på noen fra sin egen klubb.

- Vårt eget forsvar har vært utmerket i hele sesongen. Spesielt har Carragher og Hyypiä stått frem. Men John Terry hos Chelsea har også fått mye fortjent ros denne sesongen. Han er en spiller i toppklassen, og en av de tøffeste spillerne jeg noen gang har spilt mot. Selvsagt skulle jeg ønske jeg kunne ha stemt på noen av våre egne spillere til ”Årets spiller”, men det er i mot regelverket. Så min stemme gikk til John Terry, avslører Crouch i dagens Liverpool Echo.

Nå satser Liverpool-spissen på å avslutte sesongen med et trofé i FA-cupen. Da må Terry og Chelsea beseires i helgen.

- Det har vært en flott første sesong for meg i Liverpool. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg skrev under, og jeg har bare fortsatt å leve i en drømmeverden. Å spille på et stadion som Anfield hver uke, samt å spille i Champions League for en klubb som dette, er alt jeg har ønsket som spiller.

- Vi vant supercupen tidligere i sesongen, men vi ønsker flere trofeer og det ville ha vært perfekt å avslutte sesongen med å vinne FA-cupen. Kommende helgs kamp mot Chelsea vil bli en av de aller største kampene jeg har vært involvert i. Jeg har aldri spilt i en cup-semifinale før. Mange av de andre spillerne har vært med på dette før, ja enkelte har sågar vunnet turneringen, men for meg er det en prestasjon bare å komme så langt som dette. Nå håper jeg å gå videre og vinne hele greia.

- Vi vet det blir tøft på grunn av Chelseas gode form denne sesongen, men på nøytral bane blir det en spesiell kamp.

Rafael Benitez valgte å hvile Crouch mot Blackburn med tanke på nettopp denne semifinalen. Spissen insisterer imidlertid på at han ikke føler seg utslitt etter en lang sesong.

- Jeg har blitt byttet ut i mange kamper, så jeg føler meg ikke sliten i det hele tatt. Du får også ekstra energi når du får spille i så mange store kamper. Når du har viktige kamper hver uke, både for klubb- og landslag, vil det automatisk holde motivasjonen på topp. Steven Gerrard fortalte nylig at han ikke likte å bli hvilt, og at han elsker å spille i alle kamper. Jeg føler det akkurat på samme måten, avslutter Crouch.

Første målet blir avgjørende
Ian Rush skriver i sin faste spalte i Liverpool Echo i dag at han tror det første målet vil bli avgjørende på Old Trafford på lørdag.

- Jeg tror det laget som scorer først vinner kampen, og jeg håper det blir Liverpool. Skal man dømme ut i fra tidligere oppgjør mellom de to klubbene vil den som scorer først vinne. Derfor er det svært viktig at Liverpool scorer først. Dersom Chelsea har en svakhet, så er det når de må angripe mot et kompakt og tett forsvar, mener Rushie.

Statistikken backer for øvrig opp den gamle storscoreren. Liverpool har ikke tapt en kamp denne sesongen hvor de har gjort det første målet.

Liverpool vant i Dubai
Liverpool legends vant Masters-turneringen i Dubai før påske. I finalen ble Newcastle slått 1-0.

Derby prøver å beholde Barnes
Derby County gjør nå et desperat forsøk på å beholde den 17 år gamle midtbanespilleren Giles Barnes, etter at det ble klart at både Newcastle, Everton og Liverpool er på jakt etter stortalentet. Han skal nå derfor ha blitt tilbudt en ny kontrakt frem til 2009. Den eksisterende avtalen går ut sommeren 2008.