Crouch gleder seg til lokalderbyet

Peter Crouch gleder seg til å møte sin gamle lagkamerat James Beattie og Everton, etter å ha gjort 12 mål på 24 kamper. Traore en skadebekymring.

Når Liverpool banket Birmingham 7-0 i går kveld, var det den største seier til noe lag som har nådd så langt som til kvartfinalene i FA-cupen siden 1890. Det sier litt om prestasjonen.

En av de som nå surfer på en medgangsbølge er Peter Crouch. Etter sine to scoringer i går kveld, mener han det bør være slutt på debatten om hvorvidt han var verdt £7M eller ikke. Nå sikter den lange spissen mot seier i lokalderbyet mot Everton, der det blir gjensyn med hans gode kamerat fra Southampton-dagene, James Beattie.

Med to mål i går kveld står Crouch nå bokført med 12 mål på sine siste 24 kamper i den røde trøya. Ett mål annenhver kamp er en statistikk som bygger opp under påstanden om at den ofte utskjelte spissen nå har vist sin verdi på høyeste nivå.

- Jeg har hele tiden følt at overgangen og overgangssummen var berettiget, selv før målene begynte å renne inn. Men kanskje statistikken beviser det nå, sier han selv til Liverpool Echo i dag.

- Manageren og folk innad i klubben har hele tiden hatt troen på meg, og jeg har alltid hatt troen på meg selv. Nå som målene renner inn, topper det bare alt. Selvtilliten min er skyhøy om dagen. Så snart en ball går inn, føler du at en ny scoring snart vil komme. I går kveld stemte alt sammen. Noen ganger kommer aldri ballen når du er i posisjon, men på en kveld som den i Birmingham går alt din vei, legger han til.

- Jeg har gjort 12 mål på de siste 24 kampene mine nå, og det ser ut til at jeg repeterer fjorårssesongen da jeg også hadde en treg start før slusene åpnet seg og jeg gjorde 16 mål i andre halvdel av sesongen. Jeg er midt inne i en god periode nå, og forhåpentligvis vil det bidra til gode resultater både for klubb- og landslag.

- Jeg har sett en stund at et resultat av denne typen ville komme før eller siden. Den siste uken har vi gjort mange mål og spilt bra.

Crouch ser nå frem til Merseyside-derbyet  og møtet med sin gamle lagkamerat James Beattie.

- Jeg snakker ganske mye med James, og jeg er glad for at han gjør det så bra i Everton. Vi er konkurrenter om en plass i VM-troppen til England, og det bringer vel ut det beste i oss begge for tiden. Det er en sunn konkurranse, fordi vi begge vet at vi må fortsette å prestere bra for klubben vår om vi skal få være med til Tyskland. For meg er det en stor glede å få spille på et lag som Liverpool, som spiller flott fotball og skaper mange sjanser.

- James trives også i byen, og vi vet begge at vi må legge vennskapet til side på lørdag. Vi går begge ut for å prestere like bra som i forrige kamp. Jeg håper jeg kan beholde min gode form. Vi vant bortekampen mot Everton, og jeg gjorde mål. Selvsagt vil jeg elske å gjøre det igjen.

- Begge lag er i god form og stinne av selvtillit, så det er gode sjanser for at det blir en bra kamp. Det er hva vi alle ønsker, men forhåpentligvis ender det med at vi vinner, avslutter Crouchy.

Skadet Traore
Djimi Traore er en skadebekymring for de røde før lørdagens lokaloppgjør. Liverpool Echo bekrefter at en kneskade var årsaken til at han haltet av banen i Birmingham midtveis i første omgang.

Weir advarer mot en toppmotivert Ferguson
Med semifinaleplassen i FA-cupen nå sikret, rettes fokuset mot lørdagens Merseyside-derby. Og Everton-spillerne er på offensiven trass i Liverpools nedstabling av Birmingham. David Weir advarer i dag de røde i Liverpool Daily Post, og sier at Duncan Ferguson er ute etter å ”klø dem”. Ferguson er nemlig klar for spill igjen etter å ha sonet en suspensjon på hele sju kamper, etter at han ble utvist mot Wigan 31.januar. 34-åringen har ikke gjort mål denne sesongen, men har vist seg å være et problembarn for Liverpool ved tidligere lokaloppgjør.

Ferguson har i likhet med flere andre Everton-spillere vært litt småsyk de siste dagene, men det er så godt som sikkert at den knallharde spissen minst blir å finne på benken på lørdag. Lagkaptein Weir er i alle fall sikker på at hans landsmann kan gjøre stor skade for Liverpool om han slipper til på Anfield.

-  Duncan ser frem til å spille kamp igjen. Han har ikke spilt på sju uker, og alle vet hva lokaloppgjørene betyr for han og for klubben. Han er desperat etter å spille, men det er selvsagt opp til manageren å ta ut laget. Jeg er sikker på at Liverpool kvier seg for å møte han, uttaler Weir.