Crouch håper å kopiere Hurst

Peter Crouch håper å kunne kopiere Geoff Hurst fra VM i 1966. Steven Gerrard med klokkertro på Craig Bellamy. Benitez hyller Kewell.

Peter Crouch drømmer om å følge i fotsporene til en av sine store helter, Geoff Hurst. Målet er selvsagt å vinne VM, akkurat som Hurst gjorde det i 1966. For 40 år siden fikk Hurst muligheten til å bli Englands helt på grunn av en skade på Jimmy Greaves. West Ham-spissen tok vel vare på sjansen. Nå får altså Crouch muligheten til det samme, etter en skade på Michael Owen. Crouch håper selvsagt at dette skal være et omen, selv om han synes mektig synd på Owen.

- Det skal mye til for at jeg klarer å kopiere det Geoff Hurst gjorde, men jeg skulle ønske jeg klarte det. Det er slikt du drømmer om som guttunge. Det var en tilsvarende situasjon i den engelske troppen den gangen, når det gjelder skader, sier Crouchy til liverpoolfc.tv.

- Når mesterskapet i Tyskland startet var nok Wayne Rooney og Michael Owens førstevalg på topp, men på grunn av skadene har jeg fått sjansen, erkjenner Liverpool-spissen.

- Forhåpentligvis har jeg gjort nok så langt til å fortjene spilletid også i resten av mesterskapet.

Crouch har stor tro på at et eventuelt partnerskap med Wayne Rooney på topp vil fungere utmerket.

- Wayne kan spille både som ensom spiss og sammen med en partner. Jeg tror vi kan utfylle hverandre. Jeg ønsker å spille mest mulig.

Gerrard med tro på Bellamy
Steven Gerrard sier til Liverpool Echo i dag at han anser Craig Bellamy som et godt kjøp for klubben. Kapteinen legger til at han ser frem til å spille sammen med waliseren, og gleder seg til å se han i aksjon på Melwood når preseason-treningen starter.

- Alle Liverpool-spillerne som befinner seg her i Tyskland ble veldig glade når vi fikk høre at Craig hadde skrevet under for klubben. Ettersom Djibril Cissé ble skadet igjen, hadde vi en litt tynn stall i angrepet. Når vi får inn en spiller med Craigs styrke, hurtighet og scoringsrate, er det gode nyheter, uttaler han.

- Jeg ble glad da vi ble linket til Craig Bellamy, ettersom jeg anser han som en kvalitetsspiller. Jeg har aldri møtt han annet enn i kamp, men jeg har hatt noen småkrangler med han ute på matta, legger han til med et glimt i øyet.

- Det er en side jeg liker ved han, at han besitter temperament og en vinnermentalitet. Han er bestemt og målbevisst, og ønsker suksess. Dette er egenskaper du må besitte om du vil spille for Liverpool.

- Som kaptein skal jeg gjøre alt jeg kan for at Craig skal finne seg til rette raskt. Du kan si mye om en spiller ut i fra kroppsspråket hans. Det er tydelig at Craig er en spiller som hater å tape. Det er kanskje enkelte spillere som motstanderens fans elsker å hate, og Craig faller nok inn under den kategorien. Men vanligvis betyr det at disse spillerne er enda høyere elsket av sine egne fans.

- Det viktigste er at han er en klassespiller, og dette er et spillerkjøp som tilsier at klubben mener alvor nå. Vi har gjort noen gode kjøp allerede, og det vil komme ett eller to til, så vi vil være enda sterkere neste sesong.

Bellamy kommer til å returnere til Melwood i begynnelsen av juli for å starte preseason-trening, mens Gerrard og de andre Liverpool-spillerne som er involvert i VM først slutter seg til sommertreningen på et senere tidspunkt.

Rafa glad Harry gjør det bra
Rafael Benitez har i dag hyllet Harry Kewell for hans bidrag til å holde liv i Australias VM-drømmer. Kewells sene scoring mot Kroatia i går kveld satte hele Australia på hodet, og nå råder det VM-feber ”down under”. Liverpool-manageren var mektig glad for å se sin flankespiller i så god form under mesterskapet.

- Jeg er glad for at Harry gjorde det viktigste målet i australsk fotballhistorie. Han har gitt sitt land en god mulighet til å nå enda lenger i mesterskapet. Jeg har fulgt han nøye under VM, og for meg ser det ut til at han har blitt i bedre form og fysisk sterkere. Han skaper sjanser og gjør mål, og er en av hovedårsakene til at Australia avanserte fra gruppespillet, uttaler Benitez til Liverpool Echo.