Crouch headet seg til VM

Etter gårsdagens innhopp og scoring innrømmer Sven Göran Eriksson at det blir vanskelig å utelate Peter Crouch fra VM-troppen. Hovedpersonen selv var godt fornøyd.

Med sin scoring i går kveld så godt som sikret Peter Crouch sin plass i den engelske VM-troppen til sommeren. Det innrømmet også landslagssjef Sven Göran Erikson etter møtet med Uruguay på Anfield.

England lå under 1-0 da Crouch entret banen, men den lange Liverpool-spissen kom inn og snudde kampen med sin utligning kvarteret før slutt.

- Peter Crouch viste igjen at han er en viktig spiller for oss, selv når han kommer inn fra reservebenken, uttalte Eriksson etter matchen.

Gårsdagens privatlandskamp var den siste før han plukker ut troppen på 23 mann som får være med til Tyskland. Uttaket blir offentliggjort 15.mai.

- Peter var mye involvert mot Argentina i vår forrige kamp, og scoret i kveld mot Uruguay. Han er en annen type spiller enn de andre jeg råder over. Vi brukte han kanskje ikke så godt som vi burde ha gjort i kveld, men han gjorde likevel mål. Vi hadde flere sjanser til å legge inn til han, men gjorde det ikke. Det var også frisparksituasjoner som vi spilte ut i bredden i stedet for å sikte mot Crouch direkte. Han er nesten umulig å forsvare seg mot om innlegget er slått riktig, konstaterer Svennis.

- Utenom scoringen var Crouch også involvert i mye annet positivt. Han er ikke den mest elegante fotballspilleren i verden, men når han får de rette ballene å jobbe med vil han vinne duellene. Han er også god på bakken, og kan holde på ballen, legger han til.

- Jeg kan ikke garantere han en plass her og nå, men det blir vanskelig å utelate han fra VM-troppen, slår svensken fast.

En annen Liverpool-spiller som også nærmest er sikret en plass i VM-troppen er Jamie Carragher. Med Ashley Cole og Wayne Bridge langtidsskadet kan det faktisk åpne seg for en plass i startoppstillingen på venstrebacken for Liverpool-stopperen.

Crouch glad for scoringen
Peter Crouch var sammen med Joe Cole de store heltene for England i går kveld, og Liverpool-spissen var henrykt over å ha gjort sitt første landslagssmål.

- Selvsagt er det fint å gjøre ditt første mål for landslaget, og at scoringen kom her på Anfield gjorde det hele enda mer spesielt for meg. Dette har utvilsomt hjulpet meg i VM-diskusjonen, da jeg satte mitt preg på kampen etter at jeg kom inn fra benken. Jeg syntes også jeg spilte bra utenom scoringen, og skapte trøbbel for Uruguays forsvar, uttalte Crouchy etter kampen.

- Forhåpentligvis har dette økt mine sjanser til å være med til Tyskland betraktelig. Vi er alle godt fornøyd med resultatet. Jeg var ikke overrasket over hvor tøft Uruguay spilte. Manageren fortalte på forhånd at vi måtte regne med en tøff kamp, og vi visste det kom til å bli mye fysisk hardt spill der ute. Vi lå under, men hadde viljestyrke nok til å komme tilbake og vinne, la han til.