Crouch ser positivt på fremtiden

Peter Crouch var jublende glad etter sitt første mål på 8 kamper, og tror seieren over United vil ha en psykologisk effekt i ligaen. Hamann spilte seg til kontraktsforlengelse.

Peter Crouch har reflektert over sitt seiersmål mot Manchester United i FA-cupen, og slår fast at det trolig er den viktigste scoringen han har gjort i sin karriere. Headingen som gikk inn bak Edwin van der Sar etter 19 minutter av lørdagens oppgjør, var faktisk den lange spissens første scoring i 2006.

- Liverpool mot Manchester United er trolig den største kampen som finnes i engelsk fotball, og å score seiersmålet i en slik kamp er noe spesielt. Vi var trøstesløse da vi tapte i siste minutt på Old Trafford i ligaen, men dette gjør godt igjen for det, slår Crouch fast.

- Jeg syntes vi fortjente seieren. Vi spilte dem ut ved hjelp av høyt tempo, og vi skapte flest sjanser. Det var en flott seier for oss, og en vi setter pris på.

Crouch måtte som kjent i garderoben for få å sydd sammen et stygt kutt i panna i andre omgang, men dette så ikke ut til å affektere spissen da han entret banen igjen noen minutter senere. Seks sting måtte til for å få lappet såret sammen etter at han skallet sammen med Wes Brown.

- Det ser ikke pent ut over øyet mitt, men doktoren gjorde en flott innsats med å få meg raskt tilbake på banen igjen slik at jeg kunne fullføre kampen. Kuttet vil nok være litt ømt en stund, men det gjør ikke noe så lenge vi vant kampen, sier han.

- Nå kan vi ta andreplassen
Crouch tror også cupseieren vil ha en psykologisk effekt på kampen med Manchester United om andreplassen i ligaen. At klubben nå er i kvartfinalen i FA-cupen for første gang siden trofeet ble vunnet i 2001, vil gi alle røde et stort løft. Likeså at man nå slo rivalen fra Old Trafford for aller første gang under Rafael Benitez sin ledelse.

- Jeg tror det vil ha stor betydning for oss psykologisk sett at resultatet i denne cupkampen gikk i vår favør. Vi kjemper med United om andreplassen i ligaen, og nå har vi bevist at vi kan slå dem. Det som skjedde på lørdag vil gi oss mye selvtillit, konstaterer han.

- Det er fortsatt mye å spille for denne sesongen. Vi er i kvartfinalen i FA-cupen, og vi henger fortsatt med i Champions League. Vi satser også på å nå våre mål i ligaen. Vi kommer til å benytte hele troppen, og forhåpentligvis vil det bidra til å realisere våre mål.

- Måten vi tapte på i kampen på Old Trafford var en ekstra motivasjonsfaktor for oss i helgen. Jeg er glad for at jeg klarte å score. Det var en søt seier. Mye stod på spill, ettersom vi visste at taperen av dette oppgjøret ville ryke ut av turneringen. Vi ønsker å nå langt i FA-cupen, uttaler spissen etter å ha satt en stopper for en 8 kamper lang personlig måltørke.

- Det er flott at jeg gjorde mål igjen. Folk snakker høyt om spisser som ikke gjør mål, selv om vi vinner kampene, slår 25-åringen fast.

Crouch måtte stå over kampene mot Wigan og Arsenal på grunn av en hælskade, men så ikke ut til å være preget av denne mot Manchester United.

- Nå har vi vunnet tre kamper på en uke, og det var en god respons på den lille formsvikten vi hadde rundt månedsskiftet. Nå kan vi se fremover igjen. Det betyr ingenting hvem som scorer så lenge laget vinner. Men det var utvilsomt et spesielt øyeblikk for meg, avslutter han.

Kontraktsforlengelse for Hamann
Dietmar Hamann var banens dominerende spiller på lørdag. Kampen var tyskerens 22. Liverpool-opptreden for sesongen, og utløste dermed en klausul i hans kontrakt med de røde som gjør at hans kontrakt nå automatisk blir forlenget med ytterligere en sesong, frem til sommeren 2007.