Crouch slipper straff

FIFA har gjort det klart at de ikke kommer til å straffe Peter Crouch for å ha lugget Trinidads Brent Sancho. John Barnes er en av kandidatene når Jamaica leter etter ny trener.

FIFA har nå bekreftet at de ikke kommer til å straffe Peter Crouch for å ha lugget Trinidad & Tobagos Brent Sancho i forkant av at han ga England ledelsen i torsdagens VM-kamp. Bildene som viser Crouch ta et godt tak i hestehalen til Trinidad-forsvareren i det han går opp i lufta for heade inn 1-0 til England har rullet over TV-skjermer verden over. Det er ikke tvil om at dette hindrer Sancho å gå opp i duellen, og mange såkalte eksperter har ment at FIFA burde ta affære og suspendere Crouch for usportslig opptreden.

FIFA hevder imidlertid at de bare kan straffe spillere ved hjelp av videobevis dersom det er begått et alvorlig regelbrudd i dommerens øyne. I dette tilfellet sier FIFA at den japanske dommeren, Toru Kamikawa, bedømte det slik at det ikke ble begått noe regelbrudd og han godkjente følgelig scoringen.

Sancho har i ettertid hevdet at Kamikawa var påvirket av Englands rykte og status som en av verdens forballstormakter.

- Crouch begikk definitivt et regelbrudd før Englands første scoring. Han var oppå ryggen min og holdt meg igjen, slik at jeg ikke kunne gå opp i duellen. Men vi er bare vesle Trinidad & Tobago, og dommeren kom aldri til å blåse for den situasjonen og annulere scoringen. Den andre scoringen, fra Steven Gerrard, kom som en følge av at vi presset fremover og at England kunne kontre. Den første scoringen var helt avgjørende, og det var surt å tape kampen som følge av en sen scoring når vi egentlig burde hatt frispark. Det var rett og slett hjerteskjærende å tape på den måten, siteres Sancho.

Ettersom Peter Crouch hadde et gult kort fra den første kampen mot Paraguay var det mange som ventet at FIFA ville gripe inn og suspendere den lange spissen til tirsdagens kamp mot Sverige etter å ha studert videoen av situasjonen med Sancho. FIFA-talsmann Markus Siegler bekrefter imidlertid at Crouch ikke vil bli straffet.

- I dette tilfellet vurderte dommeren det slik at situasjonen ikke kvalifiserte til frispark og at Crouch ikke gjorde noe galt, så han godkjente scoringen. I en slik situasjon kan vi ikke kommentere hendelsen ytterligere, sier han.

Jamaica vurderer Barnes
Liverpool-legenden John Barnes blir vurdert som en av kandidatene til en trenerrolle for Jamaicas landslag.

- Vi snakker med flere personer for å høyne nivået på trenerstaben, og John er en av dem, uttaler fotballpresident Crenston Boxhill.

Barnes (43) ble født på Jamaica, men flyttet til Storbrittannia som tenåring. Der slo han igjennom i Watford, noe som førte han til Liverpool. Barnes fikk 79 landskamper for England, og spilte med de tre løvene på brystet i VM-sluttspillene i 1986 og 1990.