Crouch tror på skjebnen

Peter Crouch mener det var skjebnebestemt at Liverpool skulle nå FA-cupfinalen, og sammen med Jamie Carragher krysser han også fingrene for at skjebnen vil at de røde skal vinne finalen.

Peter Crouch mener at det var skjebnen at Liverpool skulle nå årets FA-cupfinale etter comebacket mot Luton i januar. Da de røde lå under med 3-1 på Kenilworth Road med bare 28 minutter igjen å spille, spøkte det for årets cupeventyr. Men anført av Alonso og Pongolle snudde man som kjent det hele til seier 5-3.

- Et par fans fortalte oss etter den snuoperasjonen at når vi klarer noe slikt, er vi ment å vinne cupen. Minnene om comebacket i Istanbul flommet nok tilbake for de supporterne. Slikt skjedde visstnok i fjor også. De andre spillerne har fortalt meg om øyeblikk da de var sikre på at de var ute av Champions League, spesielt under kampen mot Olympiakos, da tre mål i andre omgang og knallskuddet til Steven Gerrard snudde kampen.

- I FA-cupen har det vært likedan denne sesongen. Vi så ut til å ryke ut for Luton, og da vi lå under 3-1 virket vi å være utslått. Men på et eller annet vis klarte vi å snu kampen, forteller Crouch til Mirror.

- Etter det har vi slått ut Manchester United og Chelsea, og nå må vi ta det siste steget. Vi har kommet til finalen på den harde måten, men vi vet samtidig at jobben ikke er gjort ennå. Vi har gjort det bra ved å komme til finalen, men det vil ikke bety noe som helst dersom vi ikke slår West Ham. Vi må bare vinne denne cupen nå, legger han til.

- Mange sier at vi så godt som har vunnet allerede, men jeg kan love alle at vi spillerne ikke ser det på den måten. Og med den manageren vi har, er det ingen fare for at vi skal lide noen konsentrasjonssvikt.

- Den første cupfinalen jeg har minner fra er den i 1988, da Liverpool tapte overraskende for Wimbledon. Jeg var sju år gammel. Jeg husker at Dave Beasant reddet straffesparket til John Aldridge. Jeg ønsker så visst ikke noen gjentagelse av dette mot West Ham. Det har vært mye snakk om at FA-cupen ikke betyr så mye lenger, men dette er bare tull mener jeg. I mine øyne er det en stor turnering, og jeg ønsker meg en vinnermedalje i premieskapet.

- Når utenlandske spillere kommer til klubben understreker vi for dem hvor viktig FA-cupen er. Vi som er født og oppvokst med FA-cupen vet hva det betyr for supporterne og oss spillere.

Crouch får støtte i sine uttalelser av Jamie Carragher.

- Folk sier at cupvinnere alltid har vært nær ved å ryke ut av turneringen på vei til finalen, og vi var helt klart det mot Luton. I cupene trener du litt flaks, og forhåpentligvis klarer vi å utnytte dette nå og slå West Ham.

Cissé mener det er lettere å spille spiss
Djibril Cissé uttaler til Mirror at han foretrekker å spille spiss fordi han slipper å tenke så mye som han må på høyrevingen! Nå håper han å få starte FA-cupfinalen i fraværet av suspenderte Luis Garcia.

- Posisjonen på høyreflanken er ikke det jeg liker best. Når jeg får spille i midten og får rom å løpe i, kan jeg skyte uten å tenke. Jeg mener jeg spiller bedre når jeg slipper å tenke så mye, sier franskmannen.