Dacapo for Rafa?

Dagens bortekamp mot Charlton er den siste foran et anstrengende juleprogram med bl.a. fire kamper på ti dager. Det kan gjøre at Rafael Benitez bruker samme mannskap som sist.

Etter 99 kamper på rad med ulike startellever valgte Liverpools manager å benytte samme mannskap da hjemmeoppgjøret mot Bordeaux etterfulgte ligakampen mot Aston Villa i slutten av oktober.  Nå har de røde to 4-0 seire på de siste ligakampene og mer viktig, Rafa har hatt en uforstyrret uke til å forberede seg på dagens bortekamp mot Charlton.

Det vil derfor ikke være utenkelig at manageren bruker det samme mannskapet som mot Fulham.  Da benyttet han sitt for tiden antatt sterkeste forsvar med Reina, Finnan, Carragher, Agger og Riise.  Lengst framme virker Kuyt og Bellamy å være det foretrukne paret til Rafa.  Nederlenderen har synes å mangle litt overskudd i det siste, men noen rolige treningsdager og det tradisjonelle julepartyet kan ha fått spruten tilbake hos energibunten.

Det er midtbanen som gir de fleste spørsmålene.  Alonso og Gerrard vil spille i midten, og dermed må det avgjøres hva Benitez foretrekker på flankene.  Luis Garcia kan spille på begge sidene, mens Jermaine Pennant og Mark Gonzalez er mer ortodokse på hver sin høyre- og venstrekant.  I tillegg er nå Fabio Aurelio tilgjengelig, og han kan spille på venstreflanken og også på backen dersom man ønsker å flytte John Arne Riise fram.  Pennant og Garcia var valget sist, og det kan igjen bli løsningen selv om vi blir overrasket om ikke en Gonzalez i fremgang vil få spilletid.

Charlton har tapt 11 av sine 17 ligakamper denne sesongen og har vært mest lekk med 28 baklengs.  De har blitt sluppet inn av innlånte Scott Carson, men i dag vil det være Thomas Myhre som skal prøve å holde tett bak det suspekte forsvaret.  Når det har sagt har hjemmelaget vist bra form på eget gress i det siste, og har en bra statistikk mot Liverpool på The Valley.

Gjestene fra Merseyside vil vinne sin kamp nr.100, dersom det blir seier i den sørøstre delen av London.  Pepe Reina har ikke sluppet inn mål i ligaen siden man tapte mot Arsenal 11.november.

Charlton v Liverpool har avspark kl 13.45, og starter ligarunde nr.18.  Vi vil legge ut lagoppstilling ca kl 13.00 her på liverpool.no, og oppdatere kampen kontinuerlig med hurtige rapporter og spillervurdering.