Dalglish tror på seier mot Chelsea

Kenny Dalglish tror at Liverpool vinner semifinalen mot Chelsea, og skryter av Steven Gerrard og Rafael Benitez. Derby-talenter i kikkerten.

Alle røde ser nå frem til semifinalen i FA-cupen mot Chelsea på lørdag. Liverpool valgte å spare Steven Gerrard, som hadde føling med en lett strekkskade, mot Blackburn, nettopp med tanke på storkampen mot London-laget. De røde har sjansen til å spille seg frem til sin første finale i FA-cupen siden 2001, og legenden Kenny Dalglish tror Liverpool-kapteinen blir en veldig viktig brikke i det spillet.

- Liverpool er definitivt i stand til å slå Chelsea, akkurat som de gjorde i Champions League i fjor. Semifinalen blir en utrolig viktig kamp for begge klubber. De fleste kampene mellom lagene de par siste årene har vært svært jevne affærer, og Chelsea har funnet det vanskelig å bryte ned Liverpool-forsvaret, sier Dalglish til liverpoolfc.tv.

- Jeg tror ikke Chelsea gleder seg til å møte Liverpool, fordi de røde er et av få lag som har vist seg i stand til å slå dem. Jeg håper Liverpool vinner, fordi jeg er fortsatt en Liverpool-mann, legger han til.

- Man kan ikke sammenligne Steven Gerrard med noen av spillerne i min epoke i klubben. Han har satt sin egen standard. Han har litt av alt i seg, og er et utrolig talent som har alle ingredienser til å bli en enorm suksess på fotballbanen. Han har allerede oppnådd mye, og han ledet Liverpool til seier i Champions League. Han fortjener ære og berømmelse for det han har oppnådd allerede, men jeg tror han vil bli enda bedre. I fjor løftet han hele laget med sin opptreden på banen. Men han vil tilegne seg enda mer erfaring, og det er flott for Liverpool og skremmende for motstanderrne. Han har alle basisferdigheter, og nå er han klar til å ta det neste steget opp på stigen, mener den tidligere Liverpool-manageren.

Dalglish forteller at han også har utrolig stor respekt for Rafael Benitez som manager.

- Rafa gjør en fenomenal jobb. Han er en fantastisk fotballpersonlighet, som lever og ånder for spillet. Du kan ikke unngå å like mannen. Han er akkurat som de gamle Liverpool-managerene. Han kjente til historien til klubben før han kom hit, og vant europacupen. Han har allerede skrevet seg inn i klubbhistorien.

Speider på Derby-talenter
Lokalpressen i Derby skriver at Liverpool er en av flere toppklubber som vil ha speidere på plass når Derby spiller mot Hull på Pride Park i dag. Det skal være de unge talentene Giles Barnes og midtstopper Lewin Nyatanga som har fanget toppklubbenes interesse. Begge er bare 17 år, men sistnevne har allerede spilt for landslaget til Wales og har fått 24 kamper for Derby denne sesongen. Barnes er på sin side en midtbanespiller som har fått starte de siste 13 kampene for Midlands-klubben. Arsenal, Manchester United, Everton og Newcastle skal være de andre klubbene som har vist interesse for duoen.