DIC-avtalen drøyer ut

Juleferien fører til at DIC-avtalen drøyer ut. En overtakelse kan skje i januar, men kan også drøye ut helt til mars. Lucas Neill stadig nærmere Anfield.

Seriøse The Times hevder at Dubai International Capitals overtakelse av Liverpool FC kan drøye helt til mars måned. Det betyr i så fall at Rafael Benitez ikke får noen ekstra transfermidler å rutte med i januarvinduet.

Oliver Kay i The Times skriver at det virker usannsynlig at DIC vil fullføre overtakelsen i tide til at det får noen innvirkning på Liverpools januarhandel. Det har vært antatt at DIC ville bli ferdige med å gå igjennom Liverpools regnskaper denne uken, og at de ville komme med sitt bud på David Moores' aksjer (51,6%) før jul. Nå ser det ut til at de ikke klarer dette, og på grunn av juleferien vil således dette ikke skje før i januar.

The Times skriver at DIC, dersom de får til en avtale med Moores, vil tilby andre aksjonærer samme pris med en frist på 60 dager, da araberne skal ha som mål å sikre seg 90 prosent av aksjene. Klarer de det, vil de gjøre klubben om til et privat foretak.

Avisen skriver at den nye æraen i klubben ikke vil starte på alvor før til sommeren. Først da kan Benitez forvente å få litt mer penger å rutte med til spillerkjøp.

Neill nærmer seg
En ny spiller nærmer seg imidlertid overgang til Liverpool i januar. Lucas Neill har nå bare seks måneder igjen av kontrakten sin med Blackburn, og skal ha informert Ewood Park-klubben om at han ønsker å flytte til Merseyside. The Times skriver at australieren sannsynligvis kommer til å koste Liverpool £1M.

Blackburn rapporteres nå å være veldig nær et kjøp av Dynamo Kiev-forsvareren Andriy Nesmachnyi som erstatter for Neill. Ukraineren skal ha vært på Ewood Park for en medisinsk test i går kveld. Dermed synes det også åpenbart at Blackburn har gitt opp å få Liverpools Stephen Warnock i bytte med Neill.